14 Online tools die ik gebruik voor mijn bedrijf

Zelfstandig ondernemen

Ik ben zo ontzettend blij met de online tools die ik gebruik voor mijn bedrijf, dat ik deze graag met je wil delen. Deze tools zorgen er namelijk niet alleen voor dat ik veel dingen makkelijk en snel gedaan krijg, maar ook dat veel automatisch gaat. Zoals dat er zonder mijn tussenkomst afspraken ingepland kunnen worden bijvoorbeeld. In de toekomst komen er ongetwijfeld meer online tools bij, om mijn bedrijf nog meer te automatiseren. Maar voor nu eerst mijn 13 meest gebruikte online tools voor mijn bedrijf.


Google Search Console


Met Google Search Console analyseer ik in detail de prestaties van mijn websites op Google. Wordt ik gevonden op de juiste zoekwoorden? Op welke pagina van Google verschijnen mijn pagina’s en blogs? Hoe vaak wordt er daadwerkelijk op mijn website in de zoekresultaten geklikt? Met deze kennis optimaliseer ik mijn website voor betere resultaten uit Google, voor meer klanten en inkomsten. Lees hier alles over Google Search Console.


ChatGPT


ChatGPT is een taalmodel dat door middel van kunstmatige intelligentie antwoorden geeft op al je vragen en gedetailleerde teksten genereert. Bijvoorbeeld voor je blog of social media posts. Een tool dat veel werk voor jou als ondernemer uit handen neemt. Lees hier alles over ChatGPT.


Lastpass


LastPass is nog een online tool waar ik echt niet meer zonder kan. Hierin kun je namelijk heel snel, veilig en gemakkelijk al je wachtwoorden opslaan. En zeker als webdesigner is zo een tool echt noodzakelijk. Ik sla geen wachtwoorden op in Google, maar alleen hier. Lastpass is goed beveiligd en in 3 seconden heb ik een bepaalde website geopend met de juiste wachtwoorden. Ook als je geen webdesigner bent is Lastpass natuurlijk ideaal. Scheelt enorm veel tijd en gedoe met die honderden inloggegevens die tegenwoordig nodig zijn.

LastPass is een ideale manier om je computer te beveiligen tegen hackers. Hier vind je nog veel meer informatie en tips om te voorkomen dat je gehackt wordt.


Link Whisper


Ooit van verweesde content gehoord? Dat zijn blogs en pagina’s op je website waar geen interne link naartoe is, en dat is bijzonder slecht voor de SEO van je website. Hier lees je alles over verweesde inhoud. Om verweesde inhoud op te sporen heb je een tool nodig. Ik gebruik daarvoor Link Whisper. Niet alleen handig hiervoor, maar eigenlijk voor alles dat met interne links te maken heeft. Deze SEO-tool helpt je enorm goed de interne linkstructuur van je website te optimaliseren. Bijvoorbeeld door tijdens het schrijven van een blog link-suggesties te krijgen.


Google Analytics 4


Als je een winstgevende website wilt ontkom je er niet aan om je website-statistieken te analyseren. Dit kun je doen met Google Analytics 4 (GA4). Een essentiële tool voor ondernemers om te achterhalen wat bezoekers doen op je website, hoeveel bezoekers er zijn en waar ze vandaan komen. In dit artikel lees je alles over GA4 en hoe je je statistieken bekijkt.


Google Keep


Om orde te houden in mijn werk en te weten wat ik allemaal nog moet doen en hoe ver ik ben met welke website gebruik ik Google Keep. Ook maak ik er to do-lijstjes mee en maak ik aantekeningen voor mezelf. Ik was lang op zoek naar zo een tool en na er velen te hebben versleten gebruik ik Google Keep inmiddels al een lange tijd. Eerder schreef ik er dit artikel over, met alle informatie over Google Keep.


Calendly


Nog eentje waar ik echt niet meer zonder kan: Calendly. Met deze online tool zorg ik ervoor dat potentiële klanten zelf een afspraak met mij kunnen inplannen in mijn agenda. Uiteraard heb ik bepaalde dagen en tijden die daarvoor beschikbaar zijn. Als iemand een afspraak maakt moet diegene direct een vragenlijstje invullen, zodat ik me goed kan voorbereiden op het gesprek en vooraf al weet wat iemand nodig heeft. Door het gebruik van Calendly en het goed inzetten van SEO en online zichtbaarheid, werden er dus ook de afgelopen twee maanden toen ik grotendeels offline was gewoon afspraken ingepland. Handig!


Fotosizer


Een online tool als deze is eigenlijk onmisbaar voor iedereen die een website heeft en zéker voor iedereen die blogt. Je wilt namelijk altijd foto’s op je website plaatsen, maar deze foto’s moeten aan van alles voldoen. Zo moeten ze van goede kwaliteit zijn, maar ze mogen wat betreft zwaarte weer niet te groot zijn om de website zo snel mogelijk te laten lopen. Als je foto’s te groot zijn, moet je deze dus verkleinen. En daarvoor gebruik ik Fotosizer. Hiermee verklein je gemakkelijk en snel vele foto’s tegelijk. Echt een fantastische tool.


Planoly


Lang zocht ik naar een tool om mijn Instagram posts mee in te plannen en uiteindelijk belandde ik bij Planoly. Echt een fantastische online tool voor ondernemers. Je kunt er namelijk niet alleen letterlijk mee plannen, maar ook hashtag lijsten mee maken én je feed vooraf zien. Zo kun je dus vooraf zien of je foto’s goed bij elkaar passen. En Planoly heeft nog veel meer functies en voordelen; wat precies lees je hier.


Monefy


Je financiën bijhouden is altijd een goed idee om inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven. Zeker als je een eigen bedrijf hebt en wilt groeien. Door inzicht te krijgen in je financiën weet je precies hoeveel omzet je draait, hoeveel winst je maakt en waarop je kunt besparen om meer geld over te houden.

Ik gebruik hier al jaren de handige tool Monefy voor.


WiseStamp


Al meteen toen ik begon met mijn bedrijf wilde ik een mooie en vooral professionele e-mail handtekening. Na wat zoekwerk kwam ik terecht bij WiseStamp en ik kan je vertellen: ik ben er nog steeds dolblij mee. Ik heb inmiddels de betaalde versie en voor meerdere e-mailadressen een handtekening gemaakt. Automatisch staat je handtekening onder elke e-mail en dat komt professioneel over. Daarnaast is het ook best handig dat iemand direct al je contactgegevens en social media kan zien. Lees hier alles over het maken van een professionele e-mail handtekening.


Chatra


Zie je dat reactie-bolletje rechtsonder op mijn website? Dat is Chatra: een chatfunctie voor op je website. Een tool die ik gebruik om mogelijke klanten sneller contact op te laten nemen. Iets dat vrij veel wordt gebruikt en ook al mooie dingen heeft opgeleverd. Ook al ben je niet online, dan kan iemand alsnog contact opnemen via de chat en jij reageert terug via de mail. Meer over Chatra lees je hier.


WhatsApp Business


Net als Chatra is ook WhatsApp een chatfunctie die door velen wordt gebruikt. WhatsApp Business is er speciaal voor ondernemers en een erg handige tool om ook op WhatsApp professioneel en betrouwbaar over te komen. Je kunt er een mooi bedrijfsprofiel mee maken, compleet met je diensten en producten. Hier lees je alles over WhatsApp Business en hoe je het instelt.

In plaats van Chatra wat ikzelf als chatfunctie gebruik, kun je ook een gratis plugin op je website installeren waarmee potentiële klanten je via de website direct kunnen schrijven op WhatsApp. In bovenstaande link lees je ook hier alles over.


Canva


Canva mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Dé tool die ik gebruik voor onder andere foto’s in een bepaalde vorm te gieten, foto’s te bewerken, tekst op foto’s te plaatsen, Instagram posts te maken en meer. Ik ben dol op Canva en gebruik het VAAK. Ik heb overigens de betaalde versie van Canva. Hier lees je of Canva Pro het geld waard is en wat de verschillen zijn met de gratis versie.


Tools en apps specifiek voor Instagram


Specifiek voor Instagram gebruik ik nog veel meer apps en tools. Voor fotobewerking en het maken van Insta stories bijvoorbeeld. In dit artikel lees je de 9 handige Instagram apps die ik gebruik voor groei en tijdsbesparing.

 


In de toekomst komen er zeker meer online tools bij die mijn bedrijf gaan helpen te groeien en te automatiseren. Wat zijn de handigste tools die jij gebruikt voor je bedrijf?


Wil je meer inspiratie en praktische tips ontvangen over ondernemen, succesvol bloggen of het maken van een winstgevende website? Meld je dan hier aan!

 

Tools voor ondernemers

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Spreken op TEDx | Mijn ervaring + de video van mijn TED-talk
Volgend bericht
Een chatfunctie op je website: wel of niet?

Lees meer!

2 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.