Online tools voor je bedrijf

10 Online tools die ik gebruik voor mijn bedrijf

Ik ben zo ontzettend blij met de online tools die ik gebruik voor mijn bedrijf, dat ik deze graag met je wil delen. Deze tools zorgen er namelijk niet alleen voor dat ik veel dingen makkelijk en snel gedaan krijg, maar ook dat veel automatisch gaat. Zoals dat er zonder mijn tussenkomst afspraken ingepland kunnen worden bijvoorbeeld. In de toekomst komen er ongetwijfeld meer online tools bij, om mijn bedrijf nog meer te automatiseren. Maar voor nu eerst mijn 10 meestgebruikte online tools voor mijn bedrijf.


Google Keep


Om orde te houden in mijn werk en te weten wat ik allemaal nog moet doen en hoe ver ik ben met welke website gebruik ik Google Keep. Ook maak ik er to do-lijstjes mee en maak ik aantekeningen voor mezelf. Ik was lang op zoek naar zo een tool en na er velen te hebben versleten gebruik ik Google Keep inmiddels al een lange tijd. Eerder schreef ik er dit artikel over, met alle informatie over Google Keep.


Planoly


Lang zocht ik naar een tool om mijn Instagram posts mee in te plannen en uiteindelijk belandde ik bij Planoly. Echt een fantastische online tool voor ondernemers. Je kunt er namelijk niet alleen letterlijk mee plannen, maar ook hashtag lijsten mee maken én je feed vooraf zien. Zo kun je dus vooraf zien of je foto’s goed bij elkaar passen. En Planoly heeft nog veel meer functies en voordelen; wat precies lees je hier.


In tags


Hoewel ik in Planoly vele hashtag lijsten heb klaarstaan, zoek ik de hashtags met deze plugin: In tags. Hiermee zoek ik hashtags en variaties en kan ik direct zien hoeveel hits een hashtag heeft. Als ik aan de 30 zit kopieer ik de lijst en sla ik deze op in Planoly. Handig!


Canva


Canva mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Dé tool die ik gebruik voor onder andere foto’s in een bepaalde vorm te gieten, foto’s te bewerken, tekst op foto’s te plaatsen, Instagram posts te maken en meer. Ik ben dol op Canva en gebruik het VAAK.


Calendly


Nog eentje waar ik echt niet meer zonder kan: Calendly. Met deze online tool zorg ik ervoor dat potentiële klanten zelf een afspraak met mij kunnen inplannen in mijn agenda. Uiteraard heb ik bepaalde dagen en tijden die daarvoor beschikbaar zijn. Als iemand een afspraak maakt moet diegene direct een vragenlijstje invullen, zodat ik me goed kan voorbereiden op het gesprek en vooraf al weet wat iemand nodig heeft. Door het gebruik van Calendly en het goed inzetten van SEO en online zichtbaarheid, werden er dus ook de afgelopen twee maanden toen ik grotendeels offline was gewoon afspraken ingepland. Handig!


Fotosizer


Een online tool als deze is eigenlijk onmisbaar voor iedereen die een website heeft en zéker voor iedereen die blogt. Je wilt namelijk altijd foto’s op je website plaatsen, maar deze foto’s moeten aan van alles voldoen. Zo moeten ze van goede kwaliteit zijn, maar ze mogen wat betreft zwaarte weer niet te groot zijn om de website zo snel mogelijk te laten lopen. Als je foto’s te groot zijn, moet je deze dus verkleinen. En daarvoor gebruik ik Fotosizer. Hiermee verklein je gemakkelijk en snel vele foto’s tegelijk. Echt een fantastische tool.


Alegra


Alegra is een tool die je waarschijnlijk niet kent en ook niet gaat gebruiken. Maar ik wil je er toch over vertellen, zodat je een vergelijkbare online tool kunt zoeken. Alegra is de tool die ik gebruik om facturen mee te maken. Heel handig alles automatisch en de facturen voldoen aan de Colombiaanse wet. Dat is direct waarom dit niks voor jou is, tenzij je toevallig in Zuid- of Midden Amerika of in de VS woont. Want ook voor die landen kun je Alegra gebruiken. Maar een vergelijkbare tool kan ik je wel van harte aanraden. Maak je facturen niet met de hand, maar zorg dat alles overzichtelijk in een systeem staat. Ik zie hiermee ook in één oogopslag mijn verdiensten en wat er nog betaald moet worden.


Lastpass


Lastpass is nog een online tool waar ik echt niet meer zonder kan. Hierin kun je namelijk heel snel, veilig en gemakkelijk al je wachtwoorden opslaan. En zeker als webdesigner is zo een tool echt noodzakelijk. Ik sla geen wachtwoorden op in Google, maar alleen hier. Lastpass is goed beveiligd en in 3 seconden heb ik een bepaalde website geopend met de juiste wachtwoorden. Ook als je geen webdesigner bent is Lastpass natuurlijk ideaal. Scheelt enorm veel tijd en gedoe met die honderden inloggegevens die tegenwoordig nodig zijn.


WiseStamp


Al meteen toen ik begon met mijn bedrijf wilde ik een mooie en vooral professionele e-mail handtekening. Na wat zoekwerk kwam ik terecht bij WiseStamp en ik kan je vertellen: ik ben er nog steeds dolblij mee. Ik heb inmiddels de betaalde versie en voor meerdere e-mailadressen een handtekening gemaakt. Automatisch staat je handtekening onder elke e-mail en dat komt professioneel over. Daarnaast is het ook best handig dat iemand direct al je contactgegevens en social media kan zien. Lees hier alles over het maken van een professionele e-mail handtekening.


Mailchimp


Mailchimp ken je waarschijnlijk wel en ja ik werk er dus ook mee. Ik moet er wel eerlijk bij vertellen dat ik waarschijnlijk een keer over ga naar een andere tool voor mails en funnels, mogelijk Active Campaign. In ieder geval: ik gebruik een programma om mails mee te versturen. Nu nog alleen om op de hoogte te blijven van mijn blogs, maar in de toekomst ga ik er meer mee doen. Welk mailprogramma gebruik jij?

 


In de toekomst komen er zeker meer online tools bij die mijn bedrijf gaan helpen te groeien en te automatiseren. Wat zijn de handigste tools die jij gebruikt voor je bedrijf?


Wil je meer inspiratie en praktische tips ontvangen over ondernemen, succesvol bloggen of het maken van een winstgevende website? Meld je dan hier aan!

 

Vorig bericht
Spreken op TEDx | Mijn ervaring + de video van mijn TED-talk
Volgend bericht
Een chatfunctie op je website: wel of niet?

Lees meer!

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu