Privacyverklaring sabineboogaard.nl

In het kader van (online) privacy heb ik voor sabineboogaard.nl een privacyverklaring opgesteld. Ik heb het recht om deze verklaring te allen tijde te wijzigen. Daarom raad ik je aan bij een bezoek aan mijn website de verklaring door te nemen. Deze verklaring bevat informatie over de doelstellingen die ik nastreef bij het vastleggen van persoonlijke gegevens die zijn verzameld op de website, en hoe je jouw rechten kunt uitoefenen met betrekking tot jouw gegevens. 

Contactgegevens

Sabine Boogaard
www.sabineboogaard.nl
info@sabineboogaard.nl
Sopó, Colombia

 

Verzamelen van persoonlijke gegevens

sabineboogaard.nl verkrijgt persoonsgegevens van jouzelf, bijvoorbeeld de gegevens die jij aan mij verstrekt via de website, e-mail, telefoon en what’s app. Ik verwerk je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van de diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt, bijvoorbeeld via een reactie onder een blogbericht, bij het aanmelden voor een dienst of bij het inschrijven voor de blogs.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die verwerkt worden:

  • voornaam;
  • eventueel achternaam;
  • e-mailadres;
  • je website;
  • eventueel je telefoonnummer;
  • bedrijfsprofiel (denk aan kvk nummer, bankrekening, adres en bedrijfsnaam);
  • IP-adres;
  • apparaat type;
  • overige persoonsgegevens die je actief verstrekt, bijvoorbeeld in een reactie die je plaatst of in correspondentie;
  • gegevens over jouw activiteiten op de website (denk aan browsertype en -taal, verwijzings- en exitpagina’s, besturingssysteem en andere gegevens).

 

Doel, grondslag en bewaartermijn voor verwerking persoonsgegevens

Sabineboogaard.nl verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Wanneer je een reactie plaatst onder een blog op sabineboogaard.nl zal jouw naam, e-mailadres, eventuele website, je IP-adres en de inhoud van het bericht voor mij zichtbaar worden. Deze gegevens zullen bewaard blijven totdat je de reactie verwijdert of totdat ik het bericht verwijder.
  • Als je mij een e-mail stuurt zal ik jouw e-mailadres, naam en de inhoud van de e-mail zien. Ik verwijder 1 keer per jaar alle e-mails van een jaar of ouder.
  • Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief zal jouw naam, e-mailadres en IP-adres voor mij zichtbaar worden. Met de nieuwsbrief verzend ik een bericht zodra er een nieuw artikel online staat. In iedere e-mail staat een uitschrijf knop, waarmee je je ieder moment kunt uitschrijven voor het ontvangen van de nieuwsbrief. Voor het versturen van nieuwsbrieven gebruik ik Mailchimp.
  • Voor het statistiekprogramma Google Analytics. Ik gebruik Google Analytics voor het analyseren van jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren. De tracking gegevens via Google Analytics blijven 14 maanden bewaard.
  • Ik maak gebruik van Facebook Pixels. De Facebook Pixel is een code die bijhoudt welke pagina’s er worden bekeken. Met de gegevens van Facebook Pixel kan ik acties ondernemen voor online marketing doeleinden.
  • Om facturen te maken verwerk ik je naam, e-mailadres, factuuradres, telefoonnummer, klantnummer en kvk-nummer. Deze gegevens heb ik nodig om betalingen te verwerken. Voor de belastingdienst moeten deze gegevens 7 jaar bewaard blijven. Daarna zal ik deze verwijderen. Omdat ik factureer vanaf mijn thuisland Colombia en deze facturen moeten voldoen aan de Colombiaanse wet, gebruik ik het programma alegra.com voor de verwerking van facturen.

Je persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan de doeleinden waarvoor je de informatie hebt verstrekt, tenzij ik nadrukkelijk toestemming van jou krijg, of tenzij anderszins wettelijk vereist of toegestaan. Je gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en ook niet voor/aan goede doelen.

Ik gebruik mijn website niet om speciale persoonlijke gegevens te verzamelen, zoals informatie over politieke meningen, ras, religieuze opvattingen, gezondheid, strafrechtelijke gegevens of andere zaken.

 

Rechten

Je hebt het recht om een verzoek te doen tot inzage van jouw persoonsgegevens. Na ontvangst van jouw verzoek, ontvangt je binnen 1 maand een overzicht van jouw persoonsgegevens. Indien daaruit onjuistheden blijken, kun je verzoeken om deze gegevens aan te passen, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen. In Mailchimp kun je dit zelfstandig doen, daarvoor staat onderaan elke e-mail een link.

Ook kun je mij verzoeken om overdracht van jouw persoonsgegevens of kun je bezwaar aantekenen tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens vanwege bijzondere persoonlijke omstandigheden. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jouzelf is gedaan, stuur je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van jouw privacy.

 

Beveiliging

Ik vind de bescherming van jouw gegevens heel belangrijk en daarom neem ik passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met mij op via info@sabineboogaard.nl.

Ik beveilig jouw persoonsgegevens op de volgende manieren:

  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • Mijn computer is beschermd met een wachtwoord.
  • TLS (voorheen SSL) Ik verstuur jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.
  • Het beheer van sabineboogaard.nl wordt door mij persoonlijk gedaan; niemand anders heeft toegang tot de gegevens.
  • Mijn wachtwoorden zijn veilig opgeslagen in LastPass.

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Ik heb niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van hun ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je denkt dat er zonder toestemming toch persoonlijke gegevens zijn verzameld van iemand jonger dan 16 jaar, neem dan contact met mij op via info@sabineboogaard.nl, dan kan ik de gegevens verwijderen.

 

Cookies

Sabineboogaard.nl gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij een eerste bezoek aan de website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Sabineboogaard.nl gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden.

Ook plaatst sabineboogaard.nl cookies die jouw surfgedrag bijhouden, bijvoorbeeld via Google Analytics en Facebook Pixel. Bij jouw eerste bezoek aan de website ben je geïnformeerd over de cookies en is je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

 

Social media knoppen

Op de blog van sabineboogaard.nl vind je social media buttons die het makkelijk maken voor zowel jou als voor mij om mijn blogs te delen op social media. De meeste social media kanalen werken met cookies. Daar heb ik geen invloed op. Lees de privacy verklaringen van de social media kanalen om te weten hoe zij met verzamelde informatie omgaan.

 

Klacht indienen

Wilt je een klacht indienen over de manier waarop ik jouw persoonsgegevens bescherm? Dat is hier mogelijk via de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Contact

Vragen over mijn privacy- of cookiebeleid, over inzicht in en de nauwkeurigheid van de persoonlijke gegevens die je mij hebt gegeven via deze website, of verzoeken om verouderde informatie te wissen, kunnen gericht worden aan info@sabineboogaard.nl.

 

Deze verklaring kan ieder moment wijzigen, doordat ik wijzigingen in het beleid door kan voeren. Ik raad je daarom aan om de verklaring regelmatig te bekijken.

 

Menu