Favoriete WordPress theme | Impreza uitgelicht

Succesvolle website maken

Een WordPress theme vinden waar je helemaal tevreden mee bent is niet zo makkelijk, zeker niet voor iemand die niet alleen perfectionistisch is maar ook veel vrijheid wil. Ik dus. Het duurde dus ook even voordat ik mijn favoriete WordPress theme had gevonden. Dit thema gebruik ik ook voor al mijn klanten (tenzij er een nadrukkelijke voorkeur is voor een ander thema) en hier kan ik ik al mijn creativiteit in kwijt. In dit artikel vertel ik je met welk thema ik het liefste werk en waarom, wat een multi-purpose thema is en voor wie deze thema’s niet geschikt zijn. Ik ben ook heel benieuwd naar jouw favoriete WordPress theme: laat het achter in de reacties!


Een Multi-Purpose WordPress Theme


Impreza is samen met vele andere thema’s een multi-purpose thema. Multi-purpose betekent dat je binnen één thema veel verschillende lay-outs en websites kunt maken. In een paar klikken verander je de uitstraling en feel. Hoewel multi-purpose themes ontzettend veel mogelijkheden bieden, zijn er ook tegengeluiden over deze vele functionaliteiten. Veel functies worden namelijk niet gebruikt en ze maken het thema gevoeliger voor bugs.

Het belangrijkste kenmerk van multi-purpose thema’s is de content builder. Via een soort knip en plak systeem plaats je elementen binnen een pagina op de plek waar jij ze wilt hebben. Zo kun je een lege witte pagina dus invullen zoals jij het in gedachten hebt. Hartstikke leuk, want hiermee maak je je website echt uniek. Je kunt daarnaast van alles toevoegen en maken, zoals portfolio-pagina’s, medewerkers laten zien, met mooie icoontjes je diensten tentoonstellen, prijstabellen en nog veel meer.

Dit soort thema’s staan tevens bekend als gebruiksvriendelijk. Je kunt namelijk alles zonder codes aanpassen, van kleuren tot lijnen tot hoogtes van balken. Met andere thema’s heb ik altijd pagina’s vol CSS nodig, bij een multi-purpose theme niet. Zitten er dan geen nadelen aan? Ja zeker wel, deze leg ik uit onder het kopje ‘Voor wie is Impreza minder geschikt?’.

 


Waarom werk ik graag met Impreza?


Een multi-purpose theme, waaronder Impreza, heeft enorm veel variatiemogelijkheden. Met Impreza kan ik eigenlijk alles maken. De content builder werkt ontzettend fijn en hiermee kan ik al mijn creativiteit kwijt en een website bouwen die voldoet aan de wensen van de klant. En als ik iets anders wil hoef ik niet een heel nieuw thema aan te schaffen, dat kan gewoon met Impreza.

Impreza heeft een mooie uitstraling die niet te zakelijk is, meer speels. Daarnaast is de documentatie fantastisch, de support heel snel en kun je gemakkelijk zoeken in de vragen die al eens zijn gesteld aan de support. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe fijn dat is. Een thema waar je een week op je antwoord moet wachten of waar geen uitgebreide documentatie is werkt al snel op de zenuwen.

Ook fijn is dat Impreza goed samengaat met andere belangrijke plugins die je nodig kunt hebben. Zo is er een integratie met WooCommerce (voor als je een webshop wilt), met WPML (voor meertalige websites) en bbPress (voor het maken van een forum). Ook gaat Impreza heel goed samen met Wishlist Member voor als je een membership-site of online cursus wilt aanbieden.

Daarnaast heeft Impreza een child theme voor je klaarstaan dat je direct kunt installeren zonder deze handmatig te moeten maken.

Het is een WordPress theme waarmee enorm makkelijk te werken is. Misschien ook wel omdat je er vrijwel alles mee kunt, dat is ontzettend fijn. Daarnaast komen er handige functies gratis in mee als je Impreza aankoopt. Zo krijg je de cache plugin WP Rocket helemaal gratis bij Impreza.

Hier kun je Impreza aankopen en downloaden.

 


Vind je ideale WordPress theme: doorloop de 7 stappen


Met het artikel 7 stappen om jouw ideale WordPress theme te vinden kun je aan de hand van een handig lijstje jouw ideale thema vinden uit de duizenden die er zijn. Om een voorbeeld te geven hoe je dit kunt toepassen doorloop ik hier de stappen voor Impreza.

 1. Kies een betaald WordPress thema. Dat is Impreza, deze kost 59 dollar.
 2. Wat wil je met je website? Wil je een portfolio, zakelijk of juist bloggen? Met Impreza kan dit allemaal, maar de uitstraling is minder strak zakelijk dan sommige andere thema’s (zoals Avada). Voor mij dus perfect, want ik wil het niet zo zakelijk. Wil je een online cursus maken? Dan is Astra Pro beter geschikt.
 3. Hoeveel creativiteit wil je erin kwijt kunnen? Heel veel! En met de WP Bakery Builder (voorheen Visual Composer) waarvan de volledige versie in Impreza zit ingebouwd kan ik alles maken wat ik wil.
 4. Hoeveel tijd wil je er aan kwijt zijn? Ik ben niet voor niets webdesigner en houd dus van uren en uren knutselen aan een website. Impreza is een tijdrovend thema waar je niet in een paar dagen mee klaar bent. Heb je die tijd niet? Kies dan een ander thema.
 5. Wil je wel of niet werken met een builder? Met een builder kun je dus al je creativiteit kwijt, maar er zitten ook nadelen aan. Het kost veel tijd en je moet weten wat en hoe je het wilt.
 6. Zoek je thema op Envato Market/Themeforest. Ook Impreza is hier te vinden. Let op de volgende punten:
  1. Kijk wat het thema te bieden heeft. Hier vind je alles over Impreza.
  2. Kijk naar het aantal reviews en downloads. Impreza is bijna 46.000 keer verkocht, heeft een gemiddeld cijfer van 4.88 (van de 5) uit 1722 beoordelingen. Goed dus.
  3. Staar je niet blind op de lay-outs in de demo. Voordat je een thema koopt ga je het beste eerst even door de demo’s, kijken hoe het thema er ‘live’ uitziet. Maar staar je er niet blind op: met een multi-purpose thema kun je alles maken, de demo’s zijn slechts een greep uit wat mogelijk is.
 7. Maak een lijstje. Ook dat heb ik gedaan. Een paar thema’s uitgekozen en op een rijtje gezet wat ik belangrijk vond. Onder andere de mogelijkheden van een portfolio, de blog-lay-outs en documentatie. De lay-out van het portfolio in Impreza sprak me het meeste aan. Ook vind ik het belangrijk dat ik de header en footer kan aanpassen naar hoe ik het wil. Net als op verschillende pagina’s verschillende footers en headers kunnen gebruiken. Impreza won het dus en ik ben hier tot op de dag van vandaag enorm gelukkig mee.

 


Voor wie is Impreza minder geschikt?


Hoewel ik Impreza geweldig vind is dit WordPress theme zeker niet voor iedereen geschikt. Het thema is er namelijk eentje waar je even in moet duiken. Impreza is complex en er zijn zoveel mogelijkheden dat het even duurt voordat je alles onder de knie hebt. De leercurve is dus groot. Je moet de uitgebreide documentatie erbij pakken en gaan oefenen. Dit kost tijd en zeker als je geen verstand hebt van WordPress en websites maken ben je hier zeker wel een tijd mee bezig. Het gevaar van multi-purpose themes is ook dat er mogelijk meer bugs, dus programmeerfouten, in voorkomen. Om dit op te lossen is enige kennis van HTML en CSS handig. Gebruik maken van dit thema vereist maatwerk en enige technische kennis.

Als je je website binnen een paar dagen online wilt hebben en geen zin hebt om alles uit te zoeken en in de documentatie te duiken is dit thema niet voor jou geschikt. Ook als je niet zoveel mogelijkheden wilt hebben, maar simpelweg een thema waar je alleen content hoeft in te vullen, kun je beter nog even verder zoeken. Kies in plaats van voor Astra Pro en volg eventueel mijn online cursus ‘Je eigen website maken met WordPress’ om je website gemakkelijk en snel te maken.

Ikzelf heb al vele websites gemaakt met Impreza (zie mijn portfolio) en ben helemaal thuis in het thema. Klanten geef ik uitleg zodat zij zonder al die kennis makkelijk tekst of foto’s kunnen aanpassen/bijvoegen. Wil je graag je website met Impreza, of een multi-purpose theme in het algemeen, gemaakt hebben, maar het niet zelf doen? Ik ben er voor je!

 


Welke multi-purpose thema’s zijn er nog meer?


Inmiddels heb ik gewerkt met diverse WordPress thema’s naast Impreza. Zoals Thrive en Onfleek. Mooie thema’s (niet multi-purpose), maar door de beperkte mogelijkheden halen ze het wat mij betreft niet bij Impreza. Voor mijn website besabine.com gebruik ik het thema Soledad. Dit is ook een heel fijn thema, maar niet voor een bedrijfspagina. Soledad is wél ideaal voor een blog of online magazine. Lees hier alles over Soledad.

Er zijn nog veel meer multi-purpose thema’s die je kunt bekijken als je graag met een builder wilt werken om je website precies zo uniek te maken als dat je ‘m wilt. Denk aan Avada, het populaire Divi theme, Enfold, Jupiter, Bridge, The7 en Salient. En er zijn er meer. Ben je op zoek naar een multi-purpose theme? Bekijk deze dan ook eens en zoek naar welke je het meeste aanspreekt.

 


Heb jij jouw favoriete theme al gevonden? Lees hier alles over WordPress thema’s.


Wil je meer inspiratie en praktische tips ontvangen over ondernemen, succesvol bloggen of het maken van een winstgevende website? Meld je dan hier aan!

Dit is geen samenwerking met Impreza, maar een oprechte aanbeveling. Er staat wél een affiliate link in dit artikel. Klik hier voor meer informatie.


 

WordPress thema

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Hoe voorkom je dat je WordPress website wordt gehackt? | 11 tips om direct toe te passen.
Volgend bericht
Waarom Linktree voor Instagram beter niet gebruiken? | Hoe voeg je dan wél meerdere links toe aan je Instagram bio?

Lees meer!

17 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.