9 Must-have premium WordPress plugins en tools voor ondernemers

Succesvolle website maken, WordPress tips

Welke WordPress plugins gebruik je om meer resultaat uit je website te halen? Een WordPress website kun je uitbreiden en verbeteren met duizenden premium en gratis plugins die beschikbaar zijn. Er zijn er zoveel dat je al snel geen boom meer door het bos ziet. En het beste is ook nog om zo zuinig mogelijk te zijn met plugins en er dus zo min mogelijk te gebruiken. Welke plugins en externe tools zijn dan wél handig om de functionaliteit van je website en de resultaten die je uit je website haalt te verbeteren? Ikzelf gebruik 8 geweldige premium WordPress plugins en tools om meer klanten uit mijn website te halen. En deze deel ik graag met je.


9 Premium WordPress plugins en tools voor meer online inkomsten


Om mezelf te bewegen tot aankoop van een premium plugin of betaalde tool moet ik zeker zijn van de werking ervan. Ik doe eerst uitgebreid onderzoek en lees vele reviews voordat ik overga tot koop. Met deze 8 premium WordPress plugins en tools ben ik meer dan blij en gelukkig zijn ze (op 1 na) vrij goedkoop (vind ik). Ik hoop dat je iets hebt aan dit lijstje en dat ook jij je website en de resultaten daaruit kunt verbeteren.

1. Google Analytics 4 dashboard | Overzichtelijk en makkelijk al je website statistieken bij elkaar

Om meer online inkomsten te genereren moet je weten wat er gebeurt op je website. Meten is immers weten. Door je statistieken te analyseren kun je precies ontdekken wie er op je website komt, hoe bezoekers op je website komen en met welke zoekwoorden, welke pagina’s en blogs het best gelezen worden en hoeveel bezoekers per pagina of blog helemaal naar beneden scrollen.

Nu is Google Analytics 4 niet heel makkelijk in gebruik, daarvoor moet je echt induiken en weten hoe dit werkt. Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor: het GA4 dashboard voor ondernemers en bloggers, ontwikkeld door Datalover.

Met dit dashboard zie je in één oogopslag al je statistieken. Hoef je niet te zoeken in Google Analytics waar wat staat, maar heb je alles overzichtelijk bij elkaar.

Koop het GA4 dashboard hier voor slechts 89 euro.

2. LinkWhisper | Voor een perfecte interne link structuur

Een betaalde plugin die maar weinig mensen kennen. Eerder heb ik een artikel geschreven over de veelgemaakte SEO fout verweesde content en precies met deze plugin houd je dat onder controle. Voor SEO doeleinden is het enorm belangrijk om geen of zo min mogelijk verweesde inhoud te hebben, maar zonder betaalde plugin is het (op een website met veel pagina’s en blogs) bijna onmogelijk om erachter te komen welke artikelen en blogs verweesd zijn.

Daarnaast kun je met Link Whisper de interne linkbuilding van je website uitstekend optimaliseren. Hiermee kom je hoger in Google, kun je sturen welke blogs en pagina’s hoog in zoekmachines komen en daardoor meer diensten en producten verkopen.

En daar komt LinkWhisper kijken. Hiermee krijg je niet alleen suggesties voor interne links en een compleet overzicht van interne links, maar heb je ook binnen een paar tellen duidelijk welke content verweesd is. Dit kun je dan direct oplossen door in andere artikelen een interne link naar de betreffende verweesde blogs te plaatsen. Dan is het probleem opgelost én geef je je website een mooie SEO-boost.

LinkWhisper is gebaseerd op AI, en één van de betere SEO AI-plugins die er zijn.

Hier kun je LinkWhisper kopen | Kosten: 77 dollar per jaar voor 1 website.

3. WP Rocket | Maak je website super snel

De snelheid van je website is extreem belangrijk als je hoog in Google wilt verschijnen en klanten uit je website wilt halen. Zoekmachines hechten namelijk heel veel waarde aan het snel laden van je website. Daarnaast is website snelheid ook essentieel om bezoekers op je website te houden. Want zoals je misschien weet zijn website bezoekers enorm ongeduldig en als het te lang duurt voordat een pagina geladen wordt is je bezoeker weer foetsie.

Nu is de snelheid van je website ook direct iets wat niet altijd makkelijk is om onder controle te krijgen en te houden. Er zijn diverse tools om je website snelheid mee te ontdekken, en vaak zitten er tussen die tools ook weer verschillen. Denk aan GTMetrix en Google Pagespeed Insights.

In de blog over het verkleinen van je foto’s leer je in ieder geval hoe je met kleine foto’s je website snel houdt, maar er is veel meer dat je kunt doen.

Zo zijn er vele plugins om je website snelheid mee te verbeteren. De bekendste zijn W3 Total Cache, WP Fastest Cache en LiteSpeed. Ook ikzelf heb lang W3 Total Cache gebruikt, maar nooit kreeg ik de laadtijd van mijn website daar er echt mee verlaagd.

Daarom ben ik een aantal maanden geleden overgestapt op de premium WordPress plugin WP Rocket. Ik heb direct het pakket gekocht voor meerdere websites en het op al mijn websites geïnstalleerd. Dit maakte dat al mijn websites nu aanzienlijk sneller laden en ik meer mogelijkheden heb om de website laadtijd te verbeteren.

WP Rocket is voor mij dus de oplossing voor een goede website snelheid. Duur is het niet, voor 1 website betaal je 49 dollar per jaar. En echt, het is de moeite waard!

Hier kun je WP Rocket kopen | Kosten: 49 dollar per jaar voor 1 website. Koop je het WordPress theme Impreza? Dan krijg je WP Rocket er helemaal gratis bij!

4. CleanTalk | Blokkeer spamreacties op je blog, nep registraties en ongewenste e-mail vanuit je contactformulier

Spam is een probleem op elke website. Soms heel heftig en soms af en toe een spamberichtje. Erg of niet, spam wil je altijd voorkomen. Het is irritant en brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Daarnaast wil je onder je blog in de reacties geen publiciteit hebben voor Viagra maar commentaar van lezers en potentiële klanten.

Spam blokkeren dus. Hoe? Er zijn vele mogelijkheden, deze lees je als je op de link klikt. Voor elke vorm van spam is er namelijk een oplossing. Maar er is ook één oplossing voor alle spam. Dat scheelt plugins en gedoe. Deze oplossing heet CleanTalk. Een premium plugin die je alleen maar hoeft te installeren en te activeren en de rest wordt voor je gedaan. Houdt alle spam op en vanuit je website tegen. Ik gebruik CleanTalk met veel tevredenheid op meerdere websites.

Hier lees je alles over CleanTalk en hoe je je aanmeldt. | Kosten: de eerste 7 dagen gratis, daarna 11 dollar per jaar.

5. Chatra Live Chat | Een chatfunctie op je website

Dat bolletje rechtsonder in mijn scherm, dat is de betaalde WordPress plugin Chatra Live Chat. Deze plugin maakt het enorm makkelijk voor website bezoekers om snel contact met je op te nemen voor meestal snelle vragen. Een vraag over een dienst of een blog bijvoorbeeld. Laagdrempelig, makkelijk en snel.

Ik gebruik Chatra inmiddels meer dan een jaar en nog steeds komen er heel regelmatig vragen via de chat binnen. Voor mij werkt deze chatfunctie goed. Het geeft een extra laagdrempelige mogelijkheid voor potentiële klanten om contact met je op te nemen.

Je hoeft niet online te zijn om chats te ontvangen. Sterker nog: ik ben zelf nooit online voor live chats. Ik krijg een chat in mijn mailbox en mail direct terug met een reply. Super handig.

Hier kun je Chatra kopen | Kosten: van gratis tot 180 dollar per jaar.

Wil je liever een automatische chatbot gebaseerd op kunstmatige intelligentie, die automatisch antwoord geeft op vragen? Bekijk dan hier de AI-chatbots die er zijn.

6. Calendly | Online afspraken tool voor meer klanten uit je website

Met afspraken tool Calendly kunnen website bezoekers automatisch een afspraak plannen in je agenda. Een snelle, makkelijke en laagdrempelige manier voor meer klanten uit je website. Calendly maakt het mogelijk om meerdere agenda’s te beheren (bijvoorbeeld 1 voor gratis sessies, 1 voor een kennismakingsgesprek en 1 om al bestaande klanten een afspraak te laten maken) en om bij het plannen van de afspraak vragen te stellen. Zo kun je je goed voorbereiden op je afspraak.

Calendly zorgt ervoor dat je niet steeds heen en weer hoeft te mailen om een afspraak te plannen, wat zeeën van tijd scheelt. Daarnaast behoud jij zelf de controle over je agenda en bepaal jij dus wanneer er afspraken gepland kunnen worden.

Lees hier alles over Calendly en vind hier een video tutorial om Calendly in te stellen en 10 tips om zoveel mogelijk afspraken gepland te krijgen.

Meld je hier aan voor Calendly | Kosten: van gratis tot 144 dollar per jaar.

7. Active Campaign | Een e-mail programma voor het opbouwen van een e-maillijst

Na jarenlang Mailchimp gebruikt te hebben ben ik medio 2020 overgestapt op Active Campaign. En echt wat een verademing. Active Campaign (of de Nederlandse versie Mailblue) is enorm overzichtelijk en heeft bergen mogelijkheden voor e-maillijsten, formulieren, e-mail funnels en nog veel meer.

Active Campaign gebruik ik onder andere voor mijn gratis e-books, maar je kunt er nog veel meer mee doen. Wil je ook starten met e-mail marketing of overstappen naar een ander e-mail programma? Dan is Active Campaign of Mailblue echt een aanrader.

Hier kun je Active Campaign kopen | Kosten: afhankelijk van aantal contacten, beginkosten vanaf 108 dollar per jaar.

8. Mangools | De tool voor als je serieus met SEO aan de slag wilt gaan

Als je hoog in Google wilt komen met je website dan kom je er niet onder uit om zoekwoordonderzoek te doen en je te focussen op andere aspecten van SEO. Er zijn diverse betaalde tools beschikbaar voor zoekwoordonderzoek, waarvan Mangools een goede (en één van de goedkopere) is.

Mangools is niet alleen gericht op zoekwoordonderzoek, maar ook op backlink analyse, je kunt er websites van concurrenten mee analyseren, de manier waarop jij in Google verschijnt verbeteren en het geeft je inzicht in de SEO waarden. De Domein Autoriteit van je website bijvoorbeeld.

Zie jij je website net als ik als een marketing tool om meer klanten uit te krijgen? Dan kan ik je Mangools van harte aanraden. Ik gebruik het voor elke nieuwe blog die ik schrijf, om mijn SEO statistieken mee in de gaten te houden en mijn en andere websites mee te analyseren.

Wil je je website optimaliseren voor Google? Hier vind je de ultieme SEO gids om in 7 stappen je website op de 1e pagina van Google te krijgen, waarin ook Mangools wordt behandeld. Deze strategie levert mij bijna 8000 unieke bezoekers per maand op, waarvan gemiddeld 85% via Google komt.

Hier kun je Mangools kopen | Kosten: eerste 10 dagen gratis, daarna vanaf 360 dollar per jaar.

9. Cartflows | Om de layout van je WooCommerce webshop aan te passen, verkoopfunnels te maken en upsells toe te voegen

Heb je een webshop met WooCommerce? Dan ken je vast de standaard WooCommerce checkout. Dit is een checkout waarbij de klant niet gestimuleerd wordt om meer te kopen. Daarnaast moet je klant in WooCommerce veel klikken om eindelijk te kunnen betalen. Bovendien kun je de standaard layout van WooCommerce bijna niet wijzigen.

Dat kan beter. Namelijk met Cartflows.

Een WordPress plugin waarmee je geweldig mooie en professionele verkoopfunnels en landingspagina’s kunt makken. Inclusief automatische upsells en kassakoopjes.

Dé manier om meer te verkopen.

Hier vind je de pakketen en prijzen van Cartflows. En hier een Nederlandstalige Cartflows tutorial.

 


Welke premium WordPress plugins en tools gebruik jij voor je website?


Wil je meer inspiratie en praktische tips ontvangen over ondernemen, succesvol bloggen of het maken van een winstgevende website? Meld je dan hier aan!

In dit artikel staan affiliate links. Klik hier voor meer informatie.

Tools voor ondernemers

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Hoe kom je aan bezoekers, volgers en klanten als je net begint met je eigen bedrijf?
Volgend bericht
De waarheid over de ideale bloglengte | Het magische aantal woorden

Lees meer!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.