Online blog cursus met korting

Krijg meer bezoekers, klanten en inkomsten met bloggen | Zó doe je dat!

Bloggen

Meer bezoekers, klanten en inkomsten halen uit bloggen: wie wil dat nou niet? Of je nu blogt voor je bedrijf of met een ander doel, er iets uithalen is altijd mooi meegenomen. Maar je blog écht voor je laten werken lukt maar weinig mensen. Hoe krijg je duizenden bezoekers per maand? Hoe komen er klanten voor je bedrijf via je blog bij jou zonder dat je daar iets voor hoeft te doen? En hoe zorg je voor die goede positie in Google? De antwoorden lees je hier.


Wat heeft bloggen mij opgeleverd?


De afgelopen jaren heb ik twee succesvolle blogs opgezet. De blog waar je nu bent en mijn Colombia-blog. Deze blogs hebben mij dit opgeleverd:

 • Mijn Colombia-blog is al jaren de grootste Colombia-blog van Nederland;
 • De goede vindbaarheid op Google en daardoor vele bezoekers verdien ik geld met mijn blog;
 • Door de bekendheid en goede vindbaarheid op Google die ik daarmee genereerde verscheen ik in online en offline tijdschriften, op andere websites en vele malen op de radio;
 • Mijn blog voor mijn bedrijf groeide snel door de kennis die ik heb opgedaan tijdens het opzetten van mijn Colombia-blog;
 • Doordat ik met mijn verhaal naar buiten treed en goed vindbaar ben op Google, heeft TEDx mij gevonden en gaf ik in oktober 2019 deze TEDx talk;
 • Bloggen voor mijn bedrijf levert me bekendheid, vindbaarheid en klanten op. Zonder dat ik daar veel moeite voor moet doen komen potentiële klanten op mijn website en boeken ze een afspraak.

 

Helemaal aan het einde van dit artikel vertel ik je hoe jij dit ook kunt bereiken.

 


Hoe krijg je meer bezoekers, klanten en inkomsten door te bloggen?


Stel je voor dat je met je blog automatisch meer bezoekers, volgers en klanten krijgt. En daarmee meer inkomsten en bekendheid genereert zonder dat je daarvoor elke dag uren op social media hoeft door te brengen of andere gekke capriolen moet uithalen… Met deze 13 stappen krijg je dat voor elkaar.

 1. Bepaal je doelgroep. Ontdek op wie en op welk probleem je je moet gaan richten. Dat is stap 1 om te doen voordat je begint met bloggen. En als je al begonnen bent om te specificeren.
 2. Maak een lijst van blogonderwerpen. Eerst heb je je hoofdonderwerp en daaronder komen sub-onderwerpen. Als je over van alles en nog wat schrijft zonder afgebakend onderwerp is de kans groot dat je nooit hoog in Google komt.
 3. Vind de juiste zoektermen. En als je dan toch de onderwerpen aan het uitzoeken en opschrijven bent, kun je direct ook de juiste zoektermen vinden. Deze zijn zeer belangrijk om precies de doelgroep aan te spreken die je wilt en om ervoor te zorgen dat je door deze mensen wordt gevonden op Google.
 4. Bepaal het doel van je blogs en begin met blog-ideeën. Wat wil je bereiken met je blogs? Met wat soort artikelen scoor je lezers? Als je dat goed toepast kun je snel veel bereiken.
 5. Volg je eigen pad. Het is heel waarschijnlijk dat er meerdere blogs zijn over jouw onderwerp. En om daar bovenuit te steken moet je je onderscheiden van de rest. Bedenk hoe je dat kunt doen.
 6. Maak een goede blog structuur. Begin met een blog en zet de structuur op papier. Schrijf een sterke inleiding en zorg dat je tussenkopjes gebruikt die je zowel een betere leesbaarheid als een hogere positie in Google opleveren.
 7. Schrijf een pakkende titel. De titel van een blog is zeer belangrijk om de juiste mensen te laten klikken. Zeker als je op Google verschijnt wil je dat de lezer jouw artikel aanklikt en niet die andere.
 8. Ontdek jouw sterke en zwakke punten in bloggen. Ben je goed in taal? Of maak je juist altijd d/t-fouten? Ben jij kort en bondig of schrijf je veel te veel? Ga eens na waar jij kunt verbeteren en waar juist op focussen om je blogs zo sterk mogelijk te maken.
 9. Denk ook aan de lay-out. De inhoud van je blog is natuurlijk het belangrijkste, maar de lay-out moet je zeker niet vergeten. Zorg voor een duidelijke blog die rustig weg leest met voldoende witruimte en de juiste lengte alinea’s en zinnen.
 10. Plaats een blog. En vergeet daarbij niet de juiste tussenkopjes, foto’s, alt-tekst bij de foto’s en de andere 6 stappen die gedaan moeten worden bij het plaatsen van een blog.
 11. Optimaliseer je blogs voor Google met SEO. Denk aan het schrijven van de meta-tekst en juist gebruik van zoekwoorden en zoek-zinnen. Hedendaags is alleen SEO overigens lang niet meer genoeg. Lees je goed in over met welke methoden jij je blogs laat scoren.
 12. Krijg meer klanten met je blogs. Door bijvoorbeeld juist gebruik van calls-to-action, de juiste blog frequentie en door op te vallen tussen de duizenden andere blogs.
 13. Promoot je blog. Niet alleen op social media, maar ook met alle andere methoden die er zijn om meer lezers te krijgen voor je artikel.

 


Hoe pas je deze stappen toe?


In mijn gloednieuwe cursus bloggen komen al deze 13 stappen uitgebreid aan bod. Inclusief vele praktische tips, kant-en-klare titels en blog-ideeën die je zo kunt toepassen en opdrachten die je helpen deze 13 stappen uit te voeren. Bij elke stap kun je vragen stellen of je voortgang delen met andere cursisten. Lees hier alles over de cursus bloggen.

Op dit moment krijg je tijdelijk 50% korting op de totaalprijs en betaal je slechts 99 euro voor de hele cursus in plaats van 199 euro. Maar omdat ik zo blij ben met jou als lezer geef ik graag tijdelijk een extra korting van 10 euro en betaal je slechts 89 euro. Deze korting krijg je door tijdens het afrekenen deze kortingscode in te voeren: Ik wil gaan bloggen.

Wil je gebruik maken van deze korting? Koop dan nu hier de cursus!

 


Hoeveel resultaat haal jij uit bloggen?


Wil je meer inspiratie en praktische tips ontvangen over ondernemen, succesvol bloggen of het maken van een winstgevende website? En aanbiedingen ontvangen voor mijn online cursussen? Meld je dan hier aan!

 

Vorig bericht
Mijn bedrijf in 2019 | Cijfers, investeringen, doelen en meer
Volgend bericht
Een WordPress website maken met deze 5 simpele stappen

Lees meer!

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu