Instagram volgers kopen | Wel of niet handig voor je bedrijf?

Zelfstandig ondernemen

In dit artikel vertel ik je de voor en nadelen van Instagram volgers kopen. Volgers kopen is een hele (lucratieve) business op zich. Bizar eigenlijk als je erover na gaat denken. Geld betalen voor volgers waarvan de meesten niet eens bestaan. Toch doen velen dit. Maar werkt het ook? Kijk je jaloers naar die Instagram accounts met tienduizenden volgers? Zouden deze accounts ook duizenden klanten hebben voor hun bedrijf? Lees verder en ontdek of Instagram volgers kopen wel of geen goed idee is.


Hoe zie je dat een account op een niet organische manier aan Instagram volgers is gekomen?


Laat ik beginnen met je te vertellen hoe je kunt zien of iemand organisch (zonder te betalen of andere aparte foefjes) aan Instagram volgers is gekomen. Het is meestal vrij simpel. Je ziet een account met bijvoorbeeld 10.000 volgers en mooie foto’s. Klik eens op een paar van die foto’s en kijk naar het aantal likes op die foto.

Een account met 10.000 volgers en per foto slechts 100 of 200 likes (of zelfs minder) is verdacht. Bij 10.000 volgers kun je prima 1000 of meer likes verwachten. Dit is dus een teken dat er waarschijnlijk extra ‘hulp’ is ingeschakeld om dit Instagram account te doen groeien.

 


Instagram volgers kopen: een goed idee voor je bedrijf?


Als jouw doel is om te verdienen met Instagram en betaalde opdrachten en samenwerkingen wilt aangaan dan is dat cijfertje (helaas) heel belangrijk.

Maar de meesten onder ons, ondernemers die Instagram zien als een medium om hun bedrijf mee te laten groeien, hebben een ander doel.

Ondernemers willen interactie. Die willen dat een volger op jouw link in bio (waarvoor je trouwens beter geen Linktree kunt gebruiken) klikt als je een nieuwe blog hebt geschreven. Dat een volger je aanschrijft om te vragen naar je diensten. Bekendheid vergaren via Instagram.

En met dat doel is het kopen van Instagram volgers een heel slecht idee.

 


De nadelen van Instagram volgers kopen


Even afgezien van het feit dat Instagram zelf niet blij is met nep-accounts en daar steeds strenger op controleert, zijn er andere belangrijke dingen die gebeuren als je Instagram volgers koopt.

Of eigenlijk: dingen die niet gebeuren.

1. Niet jouw doelgroep

Of sterker nog: nep-accounts doen überhaupt niets. Niet alle gekochte Instagram volgers zijn nep-accounts, maar of dit nu wel of niet het geval is: jouw gekochte volgers zijn niet jouw doelgroep.

En dat betekent dat niemand jouw foto’s gaat liken, niemand gaat reageren op jouw posts en niemand op jouw link in bio klikt om je nieuwe blog te lezen of een cursus te kopen.

Je hebt er voor je bedrijf of blog dus letterlijk helemaal niets aan.

2. Instagram komt in actie

En niet op de goede manier. Wat ik eerder zei over dat je vrij makkelijk kunt zien of iemand op een lucratieve manier aan Instagram volgers is gekomen, dat ziet Instagram natuurlijk ook.

En als Instagram dat opmerkt dan kunnen er niet al te fijne consequenties volgen. Onder andere dat jouw doelgroep, de wél echte accounts die tot jouw ideale klant behoren, steeds minder jouw berichten gaan zien. En er dus nog minder gereageerd en geliked gaat worden.

Daarnaast verwijdert Instagram regelmatig nep-accounts. En daarmee kelderen dus jouw net aangekochte volgers-aantallen. Zonde.

 


Zitten er ook voordelen aan het kopen van Instagram volgers?


Ja, er zitten ook voordelen aan het kopen van Instagram volgers. Deze wegen lang niet op tegen de nadelen die ik hierboven beschreef, maar voor sommige Instagrammers is dit wel belangrijker.

  1. Die 10k volgers staat leuk in je Instagram bio.
  2. Het is een makkelijke manier om te groeien en snel boven die 10.000 volgers uit te komen.
  3. De kansen op betaalde opdrachten en samenwerkingen via Instagram nemen toe bij meer volgers.

Als dit je doelen zijn met Instagram: helemaal prima. Hier kun je Instagram volgers kopen:

Wil je echter groeien als ondernemer, dan kun je dit beter op de organische manier doen.

 


Is het erg om geen duizenden Instagram volgers te hebben?


Als jij net als vele anderen met een jaloerse blik kijkt naar Instagram accounts met duizenden volgers, dan heb ik goed nieuws voor je.

Het draait op Instagram om:

  • connectie;
  • mooie foto’s kijken;
  • je laten inspireren;
  • jezelf en je bedrijf naar een hoger niveau tillen.

En dat kan ook met minder volgers. Misschien klikken er 50 van jouw 500 echte volgers op je link in bio door naar je website, terwijl dat er maar 10 zijn van de duizenden nep-volgers. Het gaat erom dat je een connectie krijgt met je volgers. Dat jouw volgers je leren kennen en weten wat ze bij jou kunnen vinden.

Er zijn natuurlijk ook heel veel Instagram accounts met tienduizenden echte volgers. Ik heb daar altijd bewondering voor. Groeien op Instagram is namelijk een hele klus en kan uren per dag kosten. Zeker bij de eerste duizenden. Maar het werpt zijn vruchten af als je er echt mee bezig gaat.

Ook voor mij is mijn Instagram-account belangrijk. Ik doe er veel aan om te groeien en hoewel het langzaam gaat (geduld is essentieel hier), gaat het wel. Ik wil graag mensen inspireren, zowel ondernemers als geïnteresseerden in emigratie en reizen door Colombia. Mensen die ook hun eigen pad willen volgen, hun eigen leven willen creëren. Het is een leuke uitdaging om aan te werken en om mijn creativiteit in zowel foto’s, video’s als tekst kwijt te kunnen.

 


Hoe groei je organisch op Instagram? | 3 tips


Organisch groeien op Instagram is een hele klus en gaat langzaam. Er valt ook veel meer over te zeggen dan deze 3 tips, maar het is een begin!

Tip 1 | Maak geweldige content

Niet alleen de foto, maar ook de tekst eronder. Inspireer, geef tips, vertel verhalen, laat jezelf zien. Volgers willen weten wie jij bent en wat je bezighoudt. Maar ook tips krijgen over hetgeen waarin jij gespecialiseerd bent. Maak hier een mooie mix van. Instagram gaat over foto’s, maar de tekst die je erbij schrijft is minstens zo belangrijk. Om interactie te stimuleren kun je vragen stellen om je volgers te stimuleren een reactie te schrijven. Zo leer je je volgers ook meteen beter kennen en het is ook nog hartstikke gezellig.

Tip 2 | Doe hashtag onderzoek

Hashtags zijn ontzettend belangrijk als je wilt groeien op Instagram. Het is echter lastiger om de juiste hashtags te gebruiken dan dat je wellicht zou verwachten. Denk aan de hoeveelheid per post en welke precies. Met name die tweede is iets waar je je in zou moeten verdiepen als je er echt werk van wilt maken.

Welke hashtags bereiken jouw doelgroep? Hoeveel hits hebben de hashtags die je gebruikt? Hoe vind ik de juiste hashtags? Alle Instagram apps en tools die ik gebruik heb ik hier op een rijtje gezet, waaronder eentje waarmee ik hashtag lijsten maak.

Extra tip: een handige tool om hashtag-lijsten te maken én je Instagram-posts klaar te zetten en/of in te plannen is Planoly.

Tip 3 | Zoek jouw doelgroep

Een manier om jouw ideale klant te bereiken op Instagram is om deze zelf te zoeken en te gaan volgen. Zodat zij jou opmerken en je wellicht gaan terug volgen. Ook een leuke manier om mede-ondernemers te leren kennen (vind ik tenminste altijd leuk).

Tip om irritatie te vermijden: als jij iemand volgt, die persoon volgt jou terug en jij gaat vervolgens dat account weer ontvolgen. Vre-se-lijk irritant. Ik weet dat het een strategie is, maar het is echt niet nodig. Gewoon niet doen.

Hier lees je nog veel meer krachtige social media tips om je bedrijf en blog te laten groeien.

 


Heb jij ooit Instagram volgers gekocht? Wat leverde dat op voor je bedrijf?


Wil je meer inspiratie en praktische tips ontvangen over ondernemen, succesvol bloggen of het maken van een winstgevende website? En aanbiedingen ontvangen voor mijn online cursussen en e-books? Meld je dan hier aan!


 

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Een online cursus maken | Welke programma’s, plugins en WordPress thema heb je nodig?
Volgend bericht
Een meertalige website maken | Zo doe je dat

Lees meer!

6 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.