Vakantie, investeringen en doelen | Zelfstandig ondernemen maart 2019

Zelfstandig ondernemen

Wat een leuke maand was maart! Ik deed iets wat ik bijna nooit doe, investeerde weer in een nuttige cursus, ging op vakantie en behaalde zomaar heel veel doelen van vorige maand. In deze terugblik neem ik je mee in mijn leven als zelfstandig ondernemer. Inclusief handige links én deze keer een kort fotoverslag van mijn vakantie in Nederland en Sevilla.


Welke investeringen deed ik in maart?


Bijna ongelooflijk maar waar: net als in februari investeerde ik wéér in een cursus van Celine Charlotte. De vierde cursus die ik bij haar volg is een gloednieuwe en heel leuke, namelijk Long Story Short. Oftewel: word zichtbaar via Instagram Stories. Ze leert in deze cursus alles over vloggen op stories. De cursus is nog niet afgelopen, dus in de volgende terugblik een samenvatting. Tot nu toe is het in ieder geval enorm leerzaam en stiekem ook wel spannend. Ik doe al best lang stories, maar echt waarde geven is best moeilijk. Wordt vervolgd dus!

 


Werk als webdesigner: welke websites gingen online in maart?


Afgelopen maand rondde ik 1 website af die online ging. Een prachtig duurzaam concept: Zustainabox staat voor hip en eco leven. Ze bieden een abonnement op een duurzame box waar je elke maand duurzame producten binnen krijgt om een milieuvriendelijk leven zo gemakkelijk en leuk mogelijk te maken.

Ook heb ik leuke nieuwe opdrachten binnengehaald. Niet alleen maar websites maken, maar ook website onderhoud van websites die al bestaan. Leuk om te doen en zo fijn om werk uit handen te kunnen nemen van andere ondernemers. Heb jij ook hulp nodig? Neem contact op of plan direct een afspraak in mijn agenda.

De website die online kwam in maart: Zustainabox.nl.

 


Op vakantie als zelfstandig ondernemer


Maart stond naast mijn bedrijf ook vooral in het teken van onze vakantie naar Europa. Mijn man en ik vlogen samen op 13 maart naar Nederland waar we op de 14e aankwamen. Hij vertrok 2 dagen later naar Oostenrijk om te snowboarden terwijl ik na het weekend met mijn ouders naar Sevilla vloog voor een stedentrip van 5 dagen. Op 25 maart vlogen mijn man en ik samen weer terug naar Colombia.

Ik vind het lastig om tijd te nemen voor mezelf en niet te werken. Toch is het me gelukt om bijna volledig offline te gaan tijdens deze 12 dagen vakantie. Op Instagram postte ik bijna niks, ik schreef geen blogs en was op social media weinig aanwezig. Ook heb ik op een paar uurtjes na niets aan mijn werk gedaan.

En echt, dat was zó heerlijk! Ik had het ook echt nodig, was zo moe. Daarnaast zie ik natuurlijk mijn familie en vrienden nooit, en is het nog belangrijker voor mij om daar echt tijd en aandacht voor te hebben.

Wat gebeurt er met je bedrijf als je bijna 2 weken offline bent?

Ik vind het interessant om te kijken naar wat er eigenlijk op mijn websites gebeurt als ik even niks online doe. Het is elke keer weer leuk om te zien dat de statistieken gewoon gelijk blijven of zelfs stijgen zonder dat ik nieuwe content post. Dit heeft alles te maken met je online vindbaarheid en zichtbaarheid. Je positie in Google bijvoorbeeld. Hoe beter jij vindbaar bent, hoe minder je je dus zorgen hoeft te maken als je even weg bent. Zowel op mijn bedrijfswebsite als op mijn Colombia blog zijn het aantal bezoekers gelijk gebleven. Daarnaast zijn er tijdens mijn vakantie gewoon via de website waar je nu bent afspraken ingepland voor website strategie sessies. Wat mij een veel rustiger gevoel geeft. Door te focussen op goede content op je website kun jij dit ook bereiken!

Ik schreef hier trouwens ook deze Instagram post over, met nog meer informatie en cijfers:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Webdesign & bloggen (@sabine_boogaard) op

Een kort fotoverslag van mijn reis naar Nederland en Sevilla

⇒ Nederland

Sinds eind 2014 woon ik niet meer in Nederland en ik kom er ook niet elk jaar. Daarom vind ik het in Nederland altijd fijn om gewoon typische Nederlandse dingen te doen. Door de supermarkt lopen en me verbazen over de grote overvloed en keuzes bijvoorbeeld. Deze keer vond ik het ook bizar te zien dat er zelfs meerdere soorten stroopwafels zijn. En het kostte me een kwartier om de gewone hagelslag te vinden. Er komt blijkbaar alleen maar meer en meer. Geef mij maar de basics zonder keuzestress. Hier ben ik al blij als er eens olijven zijn om door mijn eten te doen.

Naast de supermarkt natuurlijk ook heerlijk gegeten en thee gedronken met een koekje erbij (elke keer weer leuk dat koekje) en genoten van die typische Hollandse gezelligheid. Lang tafelen, kaarsjes aan, verwarming in huis, die knusheid. En broodjes kaas! Jonge kaas, oude kaas en nog honderd soorten kaas. Net als brood: daar kan ik echt van genieten. Mee naar huis gingen dan ook wat pakken broodmeel en een pak roggebrood. En hagelslag natuurlijk.

 

⇒ Sevilla

Steden zoals in Europa zijn hier in Zuid-Amerika bijna niet te vinden. Behalve Buenos Aires dan. Daarom vind ik het heerlijk om in Europa een stedentrip te maken en te genieten van de prachtige cultuur en het heerlijke weer. Het werd Sevilla, een prachtige stad die mijn hart gestolen heeft. Ik had nog veel langer kunnen blijven en begon al te dromen van een leven in deze geweldige stad…

Meer foto’s zien van Sevilla? Klik hier!

 


De blogs die ik schreef in maart


Doordat ik grotendeels offline was en geen tijd heb gehad om voor te werken, heb ik slechts 3 blogs geschreven in maart.

Hoe vaak moet je bloggen voor meer bezoekers en meer klanten? (meest gelezen)

Waarom in WordPress je website maken?

Mijn investeringen, resultaten en doelen | Zelfstandig ondernemen februari 2019

 


Mijn doelen voor maart: welke behaalde ik wel en welke niet?


Uitrusten en tijd voor mezelf nemen op vakantie

Yes, helemaal gelukt! Na terugkomst weer vol energie, aan het sporten, nieuwe klanten, websites afmaken en meer aan mijn bedrijf werken. Helemaal gelukt dus. In juni gaan we trouwens weer 2,5 week op reis. Backpacken in Peru. Dichterbij huis dus geen jetlag, maar wél uitrusten en gedachten verzetten. Werkt enorm goed voor de productiviteit heb ik gemerkt.

Voor mijn vakantie zo productief en efficiënt mogelijk werken zodat ik het meeste werk voor vertrek af heb

Ook dit doel is behaald. Daardoor hoefde ik tijdens de vakantie bijna niks te doen. Ik had nog meer willen doen, zoals blogs voorschrijven, maar uiteindelijk ben ik tevreden met hoe het is gegaan.

Het boek The One Thing uitlezen

Echt heel erg, maar het boek is dus nog stééds niet uit. Maar het goede nieuws is: wel bijna! Ik sta te popelen om in het volgende boek te beginnen (Think and Grow Rich), dus dit gaat nu echt snel gebeuren.

De webinar opnemen

Ja hoor, eindelijk! Naast de webinar opnemen heb ik ook alles klaargezet voor de webinar, zoals de landingspagina en alle instellingen. De video kan nog niet online, want ik wacht nog op feedback van mijn businesscoach.

Naar aanleiding van de cursus #introvertlikeaboss een lijst van positieve grenzen maken voor de categorieën lichaam, mindset, sociaal en omgeving

Dit ben ik door alle drukte totaal vergeten, maar wel heb ik er veel over nagedacht. In mijn hoofd zit dus wel een lijstje en handel ik daar ook grotendeels naar, maar ik heb het nergens op papier om het ook echt goed bij te houden. In ieder geval ben ik er wel mee bezig en dat is al een grote stap vooruit.

 


Wat wil ik bereiken in april?


Ik ben helemaal uitgerust, kan er weer tegenaan en zit vol met ideeën. Kom maar op met die doelen dus!

  1. De webinar live zetten en actief kijkers gaan werven
  2. Een begin maken aan mijn eerste online cursus
  3. Actief bezig gaan met Instagram Stories en de tips uit de cursus Long Story Short toepassen
  4. Nu echt het boek The One Thing uitlezen
  5. Goed voor mezelf zorgen: minstens 3 keer per week sporten, 6 dagen gezond eten en uiterlijk om 10.30PM slapen

 


Waar kijk jij positief op terug in maart?


Wil je meer inspiratie en praktische tips ontvangen over ondernemen, succesvol bloggen of het maken van een winstgevende website? Meld je dan hier aan!

In dit artikel staat een affiliatie link

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Hoe vaak moet je bloggen voor meer bezoekers en meer klanten?
Volgend bericht
Met deze 5 website irritaties jaag je bezoekers en klanten weg

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.