Zelfstandig ondernemen juli 2019 | Investeringen, vrijwilligerswerk & meer

Zelfstandig ondernemen

In juli heb ik naast mijn werk als webdesigner meer tijd genomen voor andere dingen. Meer sociale contacten, meer sporten en vrijwilligerswerk doen. Daarnaast focuste ik op het afronden van websites. In deze nieuwste blog neem ik je mee in mijn leven als zelfstandig ondernemer. Inclusief doelen, investeringen en nuttige tips.


Investeringen in juli: een dagelijkse bezigheid uit handen geven


Nee deze investering heeft niet direct met mijn bedrijf te maken, maar indirect zeker wel. Elke dag doe je misschien dingen die je niet fijn vindt en die veel tijd kosten, maar die bij het dagelijkse leven horen. Je doet het toch maar, terwijl je het idee van uit handen geven stiekem best wel ziet zitten. Zoals koken. Een bezigheid die ik niet leuk vind en vooral veel tijd vind kosten. Jimmy en ik spraken er al langer over om dit uit te besteden, maar pas afgelopen maand hakten we de knoop door. Buurvrouw Diana, die ook ons huis schoonhoudt, wilden we graag meer werk geven en dus stelden we voor om voor ons te koken.

Ze vond het een beetje spannend, ook omdat wij vegetariër zijn en dat in Colombia helemaal niet gebruikelijk is. Maar ze doet het echt fantastisch en ze vindt het nog leuk ook. En ik vind het op mijn beurt weer fijn dat ik haar daarmee ook help. Diana en haar gezin hebben het namelijk bepaald niet breed. Een mooie win-win situatie dus: zij meer geld verdienen, ik niet meer hoeven te koken. En echt elke keer dat ik één van haar maaltijden eet ben ik dolgelukkig met haar. Wat een verademing. Het scheelt me niet alleen heel veel tijd en stress, maar ook eet ik nu stukken gevarieerder en gezonder. Best belangrijk als je zoals ik 4 keer per week in de sportschool staat.

Heb jij ook huishoudelijke klusjes die je echt niet leuk vindt? Uitbesteden is echt een goede keus!

 


Werk als webdesigner: welke website ging online in juli?


Afgelopen maand ging er één website online en van meerdere is de eerste versie af. De website die helemaal af kwam is Eindelijkslapen.nl. Slaapcoach Ewelina helpt ouders om hun kindje op een liefdevolle manier te laten slapen, zonder uit te laten huilen. De website bekijken kan hier. Of bekijk mijn portfolio.

 


De blogs die ik schreef in juli


Er zijn weer vele nuttige tips voor je blog en/of website online gekomen afgelopen maand. De best gelezen blog was Instagram berichten inplannen, hashtag lijsten maken en meer | Planoly.

Stappenplan | De eerste 5 stappen naar een winstgevende website

Geld verdienen met bloggen | Banners

De lay-out van je WordPress website aanpassen met CSS en HTML

Instagram berichten inplannen, hashtag lijsten maken en meer | Planoly

 


Vrijwilligerswerk doen


Het is zo leuk om naast je werk ook iets voor anderen te kunnen betekenen op een andere manier. In dit geval voor hondjes. Ik ben dol op honden en zal altijd een hond adopteren en nooit kopen. En ik draag er graag aan bij dat anderen dat ook doen. Dus ging ik een dag als vrijwilliger mee helpen om hondjes uit een asiel geadopteerd te krijgen. Een asiel buiten de stad organiseerde een adoptie-dag voor honden in een groot winkelcentrum. De hele dag liepen er 15 hondjes door het winkelcentrum met een ballon die zei ‘adopteer mij’. Elk hondje had 2 begeleiders, waarvan ik er dus 1 was.

Mijn hondje heet Nohelia en is tussen de 4 en 5 jaar oud. Een schatje die doodsbang was met al die drukte in Bogotá. In de middag was daar haar geluk: ze werd geadopteerd! Uiteindelijk werden er deze dag 5 van de 15 honden geadopteerd en later die week nog één direct uit het asiel.

Het was zo leuk om te doen dat ik de volgende keer zeker weer ga om als vrijwilliger mee te helpen.

 


Over mijn doelen voor juli en nieuwe doelen voor augustus


Mijn doelen voor juli waren:

  • Mijn klanten zo goed mogelijk helpen om met hun website/bloggen net zulke goede resultaten te behalen
  • De eerste training van mijn online cursus opzetten
  • Goed voor mezelf zorgen

Ondanks dat ik de eerste 2 weken van juli ziek ben geweest is het doel goed voor mezelf zorgen zeker gelukt. Ik neem meer rust, meer vrije tijd en besteed meer tijd aan sociale contacten. Ik sport nog steeds actief 4 keer in de week bijna 2 uur en ben daar heel gelukkig mee.

De training is niet gelukt helaas. Dit hangt ook samen met het eerste doel: ik heb te veel werk voor andere dingen.

Wel een heel goede mijlpaal behaald: in juli heb ik het bedrag van mijn totale inkomen van 2018 bereikt! Daar ben ik uiteraard enorm blij mee en geeft me direct wat meer rust én vertrouwen voor de rest van het jaar.

Voor augustus zijn mijn doelen:

  1. Goed voor mezelf zorgen
  2. Gefocust blijven op de websites van mijn klanten en zo veel mogelijk af maken
  3. De belastingdienst goed regelen

Waarom nummer 3? Voor 8 augustus moet ik belastingaangifte doen in Colombia. Sinds februari heb ik een accountant die mijn belastingzaken regelt (het is hier zeer ingewikkeld), maar die heeft iets niet gedaan waardoor ik nu een boete van 800 euro (in pesos uiteraard) moet betalen. Sinds eind juli heb ik nu een nieuwe accountant die de zaakjes beter op orde heeft zo lijkt het, maar ik vind het toch spannend of alles goed gaat lukken voor 8 augustus. Komende week moet ik een aantal dingen doen voor de belastingaangifte en dan hopen op een goede afloop zonder meer boetes.

 


Doe jij weleens vrijwilligerswerk naast het ondernemerschap?


Welk boek voor ondernemers ben jij aan het lezen? Wil je meer inspiratie en praktische tips ontvangen over ondernemen, succesvol bloggen of het maken van een winstgevende website? Meld je dan hier aan!


 

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Instagram posts inplannen, hashtag lijsten maken en meer | Planoly
Volgend bericht
Een blog schrijven | 25 Blog onderwerpen voor je zakelijke blog

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.