Doelen stellen en focus werken als ondernemer

Mijn investeringen, resultaten en doelen | Zelfstandig ondernemen januari 2019

Eén van mijn doelen voor dit jaar was elke maand reflecteren op de maand vooraf en doelen stellen voor mijn bedrijf. Dus is hierbij de terugblik terug van weggeweest! Wellicht leuk voor jou als ondernemer om inspiratie op te doen en voor mij een moment om te reflecteren en nieuwe doelen op papier te zetten. Hoe zag mijn leven als zelfstandig ondernemer eruit in januari 2019? Welke doelen heb ik behaald en welke niet? Waar ga ik in februari aan werken? Laat me in de reacties gerust weten hoe jouw maand was: ik leer graag van anderen!


Welke investeringen deed ik in januari?


Laat ik beginnen met de investeringen. Nadat ik al mijn investeringen en kosten van 2018 op een rijtje heb gezet, lijkt het me goed het ook eens per maand te bekijken. Dus hier komt ‘ie!

Fotoshoot voor mijn bedrijf

Zoals je weet vind ik goede foto’s voor mijn bedrijf enorm belangrijk. Het maakt de uitstraling zoveel mooier en een fotograaf kan je echt op de foto zetten zoals je bent. Ik wil een goede eerste indruk creëren op mijn websites, en daarvoor zijn goede foto’s essentieel. Lees hier trouwens alles over welke foto’s te gebruiken voor je website.

De laatste fotoshoot voor mijn bedrijf was alweer een halfjaar geleden, dus tijd voor een nieuwe! In januari was het zo ver en dus stapte ik met fotograaf Simon Bosch in de auto naar een authentieke Colombiaanse finca (boerderij). Dé perfecte plek voor deze shoot. Het was niet alleen een fantastische dag, maar ook ben ik dolgelukkig met de resultaten.

De 70 nieuwe foto’s komen online op mijn Instagram en Facebook accounts, met inspirerende verhalen en nuttige tips, maar hier alvast een klein voorproefje. Op diverse pagina’s op mijn website vind je trouwens meer nieuwe foto’s.

 

Cursus #worthit van Celine Charlotte

Ook deed ik voor de tweede keer mee aan een cursus van Celine Charlotte op Instagram. Deze keer de cursus #worthit, die volledig in het teken stond van prijzen voor je diensten of producten. Zo leerde ik onder andere hoe ik mijn uurtarief kan bepalen, welke prijsmodellen er zijn en welke punten nog meer heel belangrijk zijn in jouw aanbod om te bepalen hoeveel jij waard bent.

Het was weer een genot om mee te doen aan een cursus van Celine Charlotte en ik heb er veel van geleerd. Ik heb zelfs direct mijn eigen diensten & prijzen – pagina aangepast! Met mooie nieuwe website-pakketten.

 


Werk als webdesigner: welke websites gingen online in januari?


In januari heb ik enorm veel werk afgekregen. En leuke nieuwe opdrachten binnengehaald! Niet alleen maar websites maken, maar ook website onderhoud van websites die al bestaan. Leuk om te doen en zo fijn om werk uit handen te kunnen nemen van andere ondernemers. Heb jij ook hulp nodig? Neem contact op!

De websites die ik maakte en online kwamen in januari (klik op de foto om direct de website te bekijken):
Studiekeuzetop3
Eleanor Crick bedrijf - WordPress website
Manonloveslife - WordPress website
Eleanor crick blog - WordPress website

De blogs die ik schreef in januari


In januari schreef ik elke week een nieuwe blog met als resultaat 4 artikelen bomvol handige tips. Het meest gelezen artikel, en mijn favoriet, was ‘Hoe bloggen je leven kan veranderen’.

3 Vergeten website pagina’s | Waarom deze wél optimaliseren

⇒ Snel, overzichtelijk en veilig je wachtwoorden opslaan | Gebruik LastPass

⇒ Hoe bloggen je leven kan veranderen

⇒ Handige WordPress tips & tricks | #3

 


Mijn doelen voor 2019: welke behaalde ik in januari en welke niet?


1. Elke dag op tijd naar bed

Dit gaat nog steeds met ups en downs, met vooral downs in de laatste week van januari. Nadat het zo lang goed was gegaan… Blijven werken dus!

2. Elke maand een business boek lezen

Helaas niet gelukt. Ik ben nog steeds bezig in het fantastische boek The One Thing en zeker verder gekomen, maar deze is nog niet uit. Dit doel gaat dus op de lijst voor februari. Ik heb er wel al enorm veel van geleerd. Zoals focus houden op één ding en niet multitasken. Deze quote uit het boek is me nog steeds bijgebleven: multitasking is merely the opportunity to screw up more than one thing a time. Ook doordat ik zoveel focus heb gehouden heb ik heel veel afgekregen deze maand.

3. Eind januari mijn webinar en funnel klaar

Niet gelukt helaas. Inmiddels is versie 2 van mijn webinar-dia’s wel bijna klaar, dus ook dit doel schuif ik vooruit naar februari. Dingen kosten altijd veel meer tijd dan ik verwacht en dat maakt me best ongeduldig. Ik wil dit zo graag af hebben, maar de websites van klanten moeten ook af. Deze maand staat ook in het teken van tijd aan mijn bedrijf besteden in plaats van in mijn bedrijf, dus het moet goed komen.

4. Een manier vinden om efficiënt en productief te werken

Deze is dus heel goed gelukt in januari. Ik heb enorm productief gewerkt, vooral door echt focus te houden en te bepalen wat op dat moment het belangrijkste was. Minder social media en minder afleiding. En dat heeft echt heel goed gewerkt. Hier gaan we dus mee door in februari. Ik heb trouwens een heel handige en super simpele tool gevonden om al mijn werk in bij te houden, lijsten te maken en af te vinken. Een tool die ik nog niet eerder voorbij heb zien komen bij ondernemers die hierover schrijven. Komt binnenkort een blog over!

5. Meer grenzen stellen aan online aanwezigheid en bereikbaarheid

Bereikbaarheid is nog wel een dingetje, met name What’s App. Maar online aanwezigheid heb ik wel weten te verminderen. Niet op alle dagen overigens: er zit weleens een mindere dag tussen waarop ik me niet goed kan concentreren. Maar over het algemeen laat ik me veel minder afleiden door social media. Het kan overigens nog veel minder. Daar wordt aan gewerkt!

6. Meer tijd voor mezelf inplannen

Behalve tijd om een boek te lezen is dit zeker wel gelukt. Ik ben meer naar buiten geweest, wezen wandelen met mijn hond en veel weekenddagen niet gewerkt. Meer quality time met mijn man genomen om bijvoorbeeld te gaan hiken in de bergen. Dit maakte misschien ook wel dat ik daardoor meer gefocust was op de andere dagen, door ook gewoon eens een dag niet aan werk te denken. Deze maand staan er weer een paar werk-vrije dagen op de planning. Zin in!

7. Minstens 6 dagen per week gezond eten en bewegen

Toen ik begin december terugkwam van mijn vakantie in Nederland was ik 5 kilo (!) aangekomen. En dat moest er weer af. Inmiddels ben ik 4 kilo kwijt, dus dat gaat hartstikke goed. Omdat de sportschool gesloten was tot eind januari wegens de grote vakantie kon ik daar dus niet naartoe, maar binnenkort ga ik weer sporten. En hoop ik weer wat meer in shape te komen.

8. Doelen stellen en reflecteren

De doelen voor januari heb ik niet allemaal gehaald, maar ik ben er zeker wel bewuster mee bezig. Deze terugblik is daar onderdeel van, om mezelf elke maand te herinneren aan waar ik mee bezig ben en wat belangrijk is om vooruit te komen. Het maakt dat ik bewust tijd in plan om mijn doelen af te werken en dat levert meer resultaat op.

9. Investeren in o.a. een nieuwe fotoshoot, Canva en Learndash

Zoals je eerder in dit artikel kon lezen heb ik de fotoshoot inmiddels gedaan én geïnvesteerd in een toffe cursus. Learndash volgt hopelijk in februari en wellicht komen er nog wel meer nuttige investeringen op mijn pad.

 


Dus, wat wil ik bereiken in februari?


  1. Webinar en funnel af
  2. De eerste opzet voor mijn online cursus klaar hebben
  3. Het boek The One Thing uitlezen
  4. Drie keer per week sporten
  5. Focus leggen op nieuwe klanten binnenhalen

 


Wat zijn jouw doelen voor februari?


 

Wil je meer inspiratie en praktische tips ontvangen over ondernemen, succesvol bloggen of het maken van een winstgevende website? Meld je dan hier aan!

 


In dit artikel staat een affiliatie link.

Vorig bericht
3 Vergeten website pagina’s | Waarom deze wél optimaliseren
Volgend bericht
Google Analytics (GA4) | Inzicht in je doelgroep, sessies en gebruikers

Lees meer!

4 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.