Mijn investeringen, resultaten en doelen | Zelfstandig ondernemen februari 2019

Zelfstandig ondernemen

Eén van mijn doelen voor 2019 was elke maand reflecteren op de maand vooraf en doelen stellen voor mijn bedrijf. En daar is de terugblik natuurlijk ideaal voor! Wellicht ook leuk voor jou als ondernemer om inspiratie op te doen en voor mij een moment om te reflecteren en nieuwe doelen op papier te zetten. Hoe zag mijn leven als zelfstandig ondernemer eruit in februari? Hoe staat het met de doelen die ik stelde in de vorige terugblik? Waar ga ik in maart aan werken? Laat me in de reacties gerust weten hoe jouw maand was: ik leer graag van anderen!


Welke investeringen deed ik in februari?


Elke maand vertel ik waarin ik heb geïnvesteerd. Investeren vind ik een heel belangrijk en ontzettend leuk onderdeel van ondernemen, waar je alleen maar van leert en groeit. Afgelopen maand deed ik slechts 1 investering, maar wel een héle nuttige. Namelijk de…

Cursus #introvertlikeaboss van Celine Charlotte

Wat kan ik zeggen? Ik ben fan van Celine Charlotte en dus koop ik elke cursus die ze geeft. Dit was de derde en laatste die ze beschikbaar heeft, wat ik stiekem best jammer vind. Want wat was ook deze cursus weer fijn! Voor slechts 74 euro zoveel waarde, love it. De Instagram cursus Introvert like a boss is inmiddels (bijna) voorbij. En wat was het weer nuttig. Compleet gericht op mensen die introvert en/of HSP (hooggevoelig) zijn, en ja daar ben ik er één van. Ik krijg energie van alleen zijn, terwijl een extravert persoon juist energie krijgt van andere mensen. En dat is soms best een uitdaging.

In deze cursus leerde ik onder andere om grenzen te stellen en om te achterhalen waar ik wel en geen energie van krijg. En dan met name positieve grenzen, dus dingen die ik juist wél wil in plaats van niet. Daarnaast gaf Charlotte vele tips om die grenzen te bewaken en aan te geven aan de mensen in je omgeving. Want precies dat punt is natuurlijk heel lastig.

Een hele fijne investering weer, waar ik veel uit heb gehaald. Ik ga deze maand ook zeker alle stories van de cursus nóg een keer bekijken. Gewoon weer even voor mezelf herhalen.

Hier een greep uit de Instagram-posts die Charlotte deelde:

 


Werk als webdesigner: welke websites gingen online in februari?


Geen! Daar er in januari nog 4 websites de lucht in gingen, was ik in februari met name bezig met eerste versies van websites maken en website onderhoud. Het was zelfs een heel goede maand voor mijn bedrijf. Ik heb dus zeker niet stil gezeten en als het goed is komen er deze maand wél weer een aantal nieuwe websites online.

 


De blogs die ik schreef in februari


Februari was een kort maandje, maar toch zijn er weer vier blogs online gekomen. Het meest gelezen artikel was ‘Zo maak je je blogs goed vindbaar in Google | Alleen SEO is niet genoeg’.

Handige tool voor ondernemers | Organiseer je werk met Google Keep

Zo maak je je blogs goed vindbaar in Google | Alleen SEO is niet genoeg

Google Analytics #2 | Je doelgroep, sessies, gebruikers en paginaweergaven

Mijn investeringen, resultaten en doelen | Zelfstandig ondernemen januari 2019

 


Tips & inspiratie op Instagram


Ook op Instagram ben ik actief en geef ik graag tips om succesvol te bloggen en resultaat te behalen uit je website. Ook deel ik regelmatig inspirerende quotes waar ik ook echt naar leef. Een greep uit de tips en inspiratie van februari (klik op de foto om alles te lezen):

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Webdesign & bloggen (@sabine_boogaard) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Webdesign & bloggen (@sabine_boogaard) op

 


Mijn doelen voor februari: welke behaalde ik wel en welke niet?


Webinar en funnel af

Nee, niet behaald. Maar ik ben wel een stukje verder. De tekst en dia’s voor de webinar zijn namelijk wél af, dus nu is het alleen zaak deze op te nemen (of meerdere keren waarschijnlijk…).

De eerste opzet voor mijn online cursus klaar hebben

Ook niet behaald. Nu moet ik wel toegeven dat het een lastige maand was met slecht nieuws uit Nederland, waardoor ik zo’n beetje de helft van de maand niet zoveel uit mijn vingers kreeg wat betreft werken aan mijn bedrijf.

Het boek The One Thing uitlezen

Hetzelfde geldt hiervoor, ook dit is niet gelukt. Wél heb ik verder gelezen en ik ben inmiddels over de helft. Nog steeds enorm inspirerend en in maart gaat dit boek zeker uitgelezen worden!

Drie keer per week sporten

Ja! Dit doel is wel behaald. Medio februari ben ik weer gestart en sindsdien ga ik weer keurig drie keer per week naar de sportschool. Heerlijk.

Focus leggen op nieuwe klanten binnenhalen

Ook dit doel vind ik heel goed gelukt. Het kan altijd beter, maar ik ben heel tevreden met wat ik heb neergezet afgelopen maand. Benieuwd naar wat ik eigenlijk doe en waarmee ik jou kan helpen? Bekijk hier mijn diensten en prijzen.

 


Wat wil ik bereiken in maart?


Februari was best een heftige maand wegens het slechte nieuws uit Nederland en ik ben dan ook best wel moe. In maart ga ik een aantal dagen naar Nederland en met mijn ouders op stedentrip in Sevilla. Ik heb dan ook besloten dat dit een mooie kans is om even vakantie te nemen. Een beetje werken vind ik helemaal niet erg en zelfs leuk, mijn laptop gaat ook gewoon overal mee naartoe, maar grotere taken en urenlang werken wil ik tijdens deze 12 dagen weg eens niet gaan doen. Ik vind dit dus wel mooie doelen voor deze maand:

  1. Uitrusten en tijd voor mezelf nemen op vakantie
  2. Voor mijn vakantie zo productief en efficiënt mogelijk werken zodat ik het meeste werk voor vertrek af heb
  3. Het boek The One Thing uitlezen
  4. De webinar opnemen
  5. Naar aanleiding van de cursus #introvertlikeaboss een lijst van positieve grenzen maken voor de categorieën lichaam, mindset, sociaal en omgeving

 


Wat zijn jouw doelen voor maart?


Wil je meer inspiratie en praktische tips ontvangen over ondernemen, succesvol bloggen of het maken van een winstgevende website? Meld je dan hier aan!

In dit artikel staat een affiliatie link

 

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Handige tool voor ondernemers | Organiseer je werk met Google Keep
Volgend bericht
Waarom een website maken met WordPress? De voor- en nadelen.

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.