Mijn resultaten, lessen en doelen | Zelfstandig ondernemen april 2019

Zelfstandig ondernemen

Onverwachte (en heel wenselijke) successen, waardevolle lessen over productiviteit en veel doelen die ik precies daardoor niet behaalde. April was een bijzondere maand als zelfstandig ondernemer waar ik met veel dankbaarheid op terugkijk. In deze terugblik vertel ik je alles over wat ik voor moois bereikte, ontdek je de lessen die ik leerde en lees je waarom focus het nieuwe doel is. Wat leerde jij in april?


De successen van april


April was een succesvolle maand. Na mijn vakantie in maart waar ik 2 weken offline was stroomden de aanvragen binnen. En nog steeds. Op mijn website kun je een website strategiesessie plannen in mijn agenda en deze worden tegenwoordig vanzelf geboekt, dus zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bericht op social media. Ook was april de eerste maand waar meer dan de helft (56%) van mijn website bezoekers via Google kwam. Twee successen waar ik dolgelukkig mee ben. Dat is immers wat je wilt als ondernemer: dat het vanzelf loopt. Nu deed dat het al wel, maar niet zó goed. Hierdoor is mijn focus op wat écht belangrijk is veranderd, maar dat lees je verderop.

>> Om bezoekers automatisch afspraken in te laten plannen gebruik ik Calendly, een afspraak plannen kan op deze pagina.

 


Wat ik leerde als ondernemer


Afgelopen maand leerde ik een aantal waardevolle lessen die bepaalde dingen stukken helderder maakten. Met name wat productiviteit betreft.

1. Bewust vrije tijd nemen wekt productiviteit op

Ik vond het altijd behoorlijk lastig om tegen klanten te moeten zeggen dat ik ruim 2 weken op vakantie ga en dan niet werk. Maar inmiddels weet ik beter. Het bewust plannen van vrije tijd betekent niet alleen een moment om zelf uit te rusten, maar ook zorgt precies die vrije tijd ervoor dat je alles kunt geven aan je klanten. Voor zowel je gezondheid, creativiteit en productiviteit is het enorm belangrijk om op te laden. Waar ik voorheen met moeite vrij tijd nam en mijn laptop steevast meenam op reis plan ik deze tijd nu bewust écht vrij in. Alle klanten die ik afgelopen maand heb binnengekregen heb ik ook duidelijk de data gezegd waarop ik niet beschikbaar ben. In juni ga ik 2,5 week backpacken in Peru om mijn gedachten te verzetten, op te laden, offline te genieten, inspiratie te laten stromen en meer van de wereld te zien. Om daarna weer goed te kunnen functioneren.

Zo belangrijk is bewust vrije tijd inplannen als zelfstandig ondernemer

Bewust vrije tijd inplannen is zelfs zo belangrijk voor je bedrijf dat het boek The One Thing er een aantal pagina’s aan wijdt. De schrijvers zeggen er het volgende over:

“Succesvolle mensen plannen al hun vrije tijd in. Ze weten dat ze het nodig hebben en dat ze het zich kunnen veroorloven. De meest succesvolle mensen zien zichzelf als werkend tussen de vakanties door. Minder succesvolle mensen nemen die vrije tijd niet, omdat ze vinden dat ze het niet verdienen of omdat ze het niet kunnen betalen. Door je vrije tijd vooraf te plannen werk je rondom je vakanties in plaats van andersom. Als je succesvol wil zijn begin je met het beschermen van die vrije tijd om jezelf op te laden en te belonen.

Neem vrije tijd: (lange) weekenden en weken vakantie. Je bent daarna veel meer uitgerust, meer ontspannen en productiever. Iedereen heeft rust nodig om beter te kunnen functioneren; jij ook.”

Dus twijfel je nog? Neem die vrije tijd, het is een win win situatie voor zowel jou als je klant!

2. Hoe drukker je het hebt hoe productiever je vanzelf gaat werken

Of tenminste zo werkt het bij mij. Zo blijkt. Het wordt op een gegeven moment echt noodzakelijk alles goed georganiseerd bij te houden en je te focussen op één ding. Ik wil nu zo goed mogelijk werk leveren voor mijn klanten en hoe meer werk ik heb hoe productiever ik automatisch te werk ga. Ik gebruik hier geen tools voor, behalve Google Keep om alles georganiseerd te houden in mijn hoofd. Er zijn nu twee dingen enorm belangrijk en deze zijn 1) mijn klanten goed helpen en 2) de online blog training maken. Daarop focussen werkt enorm goed om veel gedaan te krijgen. En veel gedaan krijg ik ook, ongelooflijk veel zelf. Ik sta er zelf versteld van. Het geeft me het vertrouwen dat ik het wel écht kan.

Er zijn een aantal dingen waar ik nu minder focus op leg, simpelweg om dat het even geen eerste prioriteit is. Dit is mijn webinar en social media.

3. Je mag best even minder actief zijn op social media

Door de drukte en na een week enorm slecht slapen door dit geesten-verhaal had ik niet alleen weinig inspiratie voor social media, maar ook gewoon geen tijd. Normaal werd ik daar echt nerveus van, maar in april heb ik me daar maar gewoon even bij neergelegd. En eigenlijk was het best fijn om wat minder aanwezig te zijn, je houdt daardoor namelijk heel veel tijd over. Neemt niet weg dat ik vooral Instagram wél heel leuk vind en ik in deze nieuwe maand zeker weer actiever ga zijn. De les was vooral dat het echt niet moet om altijd aanwezig te zijn, maar dat doen wat op dat moment goed voelt het beste werkt.

 


Werk als webdesigner: welke websites gingen online in april?


Afgelopen maand rondde ik 1 website af die online ging. Namelijk moveforwardmetnicole.nl. Nicole kampte jarenlang met een eetverslaving en helpt nu anderen van hun eetverslaving af.

Ook heb ik veel leuke nieuwe opdrachten binnengehaald. Heb jij ook hulp nodig? Neem contact op of plan direct een afspraak in mijn agenda.

 


De blogs die ik schreef in april


April was weer een mooie blog-maand. Het meest gelezen werd de blog over hoe je een website footer maakt en wat je daar eigenlijk in moet zetten.

7 ‘Groei-je-bedrijf-lessen’ die ik leerde als online ondernemer vanuit het buitenland

De footer: zet de onderkant van je website in voor meer resultaat

Met deze 5 website irritaties jaag je bezoekers en klanten weg

Vakantie, investeringen en doelen | Zelfstandig ondernemen maart 2019

 


Over mijn doelen voor april en nieuwe doelen voor mei


Echt heel erg, maar terugkijkend op mijn doelen voor april blijkt dat ik er letterlijk geen behaald heb. Behalve dan de laatste: 3 keer per week sporten. Ik ga 4 keer per week naar de sportschool dus dat zit wel goed. Maar wat is er gebeurd met de rest? Zoals je hierboven in de lessen die ik leerde als ondernemer kunt lezen heb ik mijn focus afgelopen maand verlegd en dat maakte al dat 1 doel ‘m sowieso al niet meer ging worden. Namelijk de webinar. Dit komt wel, maar nu zijn er andere dingen belangrijker.

Mijn online cursus maken is wel grote prioriteit en daar ga ik deze maand mei écht tijd voor vrij maken. Na de Insta-cursus van Celine Charlotte had ik me voorgenomen meer met Instagram Stories te gaan doen, maar ook de focus op social media was afgelopen maand even weg. Geeft niet en komt wel. Focus is nu het sleutelwoord.

Voor mei zijn mijn doelen helder:

  • Mijn klanten zo goed mogelijk helpen om met hun website/bloggen net zulke goede resultaten te behalen
  • De eerste training van mijn online cursus opzetten
  • Nieuwe klanten werven
  • Goed voor mezelf zorgen

En die laatste betekent vooral dat als ik door het eerste en tweede doel niet voldoende tijd heb voor andere dingen, zoals Insta stories of Facebook, ik daar dus minder tijd aan besteed. Ik vind dat je als ondernemer juist heel erg mag genieten van wat je aan het doen bent, en als dat even te veel wordt is je focus verleggen om het plezier en de resultaten te behouden dé oplossing.

 


Wat heb jij geleerd in april?


Wil je meer inspiratie en praktische tips ontvangen over ondernemen, succesvol bloggen of het maken van een winstgevende website? Meld je dan hier aan!

In dit artikel staat een affiliatie link.


 

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Een eigen bedrijf starten | 7 Lessen die ik leerde als ondernemer in het buitenland
Volgend bericht
De zoekfunctie op je website | Een klein onderdeel met grote resultaten

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.