Mijn top 3 zelfhulpboeken van 2023 voor een groei mindset | BOEKENTIPS

Zelfstandig ondernemen

Of je nu ondernemer bent of niet: persoonlijke ontwikkeling zorgt ervoor dat je je fijner voelt, gelukkiger bent en groeit als persoon en in je werk. Voor mij betekent zelfontwikkeling dat mijn mindset ten goede verandert, ik bepaalde stappen durf te zetten in mijn leven en ik als ondernemer blijf groeien. Afgelopen jaar heb ik weer vele boeken gelezen, waaronder een aantal zelfhulpboeken. Dat klinkt heel zwaar, maar zijn gewoon boeken waarmee je door middel van opdrachten de theorie toepast op je eigen leven. Drie van deze boeken hebben een enorme indruk achtergelaten, en ga ik zéker nog een keer lezen. Ik kan je deze boeken van harte aanraden als je wilt groeien als persoon en je je mindset wilt veranderen. Benieuwd naar mijn top 3 zelfhulpboeken? Lees snel verder!


Mijn top 3 zelfhulpboeken van 2023


De meeste boeken lees ik op mijn Kobo Libra 2, aangezien ik de boeken niet in papiervorm kan aanschaffen. Behalve nummer 3 in onderstaand rijtje, die kreeg ik van mijn businesscoach opgestuurd in Colombia. Zelfhulpboeken kunnen fijner zijn om in papiervorm te hebben, om de opdrachten erin uit te schrijven. Maar je kunt ook een schrift kopen en daar alles in uitschrijven, dat is wat ik doe. En wat heel fijn werkt.

Goed, nu is het tijd voor die top 3 zelfhulpboeken:

1. Love Yourself (alsof je leven ervan afhangt)

Wauw wauw, wat een boek! Een must om te lezen voor iedereen die wel wat zelfliefde kan gebruiken. Kamal Ravikant heeft zichzelf een belofte gedaan: onvoorwaardelijk, met heel zijn hart, van zichzelf houden. Met elke gedachte en in elke seconde.

Dit boek is anders dan elk ander boek over zelfliefde wat ik heb gelezen. Stap voor stap leert Kamal je hoe je jezelf belooft om van jezelf te houden. Alsof je met je vingertoppen aan een flatgebouw hangt en je jezelf moet optrekken. Alsof je leven ervan afhangt.

‘Love Yourself’ bestaat uit vele korte hoofdstukken, waarin Kamal je meeneemt in zijn verhaal, je praktische en makkelijk uit te voeren opdrachten geeft en je daadwerkelijk laat voelen hoe het is om van jezelf te houden.

Een ontzettend krachtig boek, geschreven met veel humor en makkelijk te volgen. Sommige opdrachten zijn emotioneel gezien pittig, daar moet je doorheen om het doel te bereiken. Van jezelf houden alsof je leven ervan afhangt.

Ik ben benieuwd of jij dit boek al hebt gelezen en wat je ervan vond. En zo niet, maar spreekt het je wel aan: geef dit mooie boek cadeau aan jezelf.

Gratis als je een Kobo Plus abonnement hebt. Of koop het boek hier.

 

2. Je kunt je leven helen (werkboek voor een gelukkiger leven)

Ergens in de bergen in Colombia gaf iemand mij de tip om dit boek van Louise Hay te lezen. Deze persoon had elke stap uit het boek gelezen en uitgevoerd en daarna haar leven compleet omgegooid.

Louise Hay stond bekend om haar kennis en boeken over persoonlijke groei en positief denken, en ik snap nu waarom.

Het boek ‘Je kunt je leven helen’ gaat in op elk aspect van je leven. Het laat je nadenken over alles en gaat in op je jeugd, je gezondheid, je werk, vriendschappen, relaties en nog veel meer. Alles komt aan bod. In het boek staan vele vragen die je kunt beantwoorden, om zo inzicht te krijgen in jezelf en je eigen denkpatroon. Dat je met de juiste tips uit het boek kunt ombuigen naar een positieve en groei mindset.

Als je alle vragen wilt beantwoorden en alle opdrachten wilt uitvoeren, ben je wat langer met dit boek bezig. Maar dat is natuurlijk ook de bedoeling. Je kunt het ook eerst helemaal lezen, en daarna nog een keer. En dan de tweede keer alle opdrachten doen.

Hoe je het ook aanpakt: dit boek is een absolute aanrader als je wilt groeien als persoon. Zet jezelf op de eerste plaats, leer liefdevol naar jezelf te kijken, goed voor jezelf te zorgen en de manier waarop je naar je leven kijkt te veranderen. Daardoor ga je meer plezier, harmonie en evenwicht ervaren.

Gratis als je een Kobo Plus abonnement hebt. Of koop het boek hier.

 

3. De Bron: bepaal je levenspad door te veranderen hoe je denkt

Als je denkt dat het niet mogelijk is om je hersenen te herprogrammeren om te krijgen en te denken wat je wilt, lees dan dit boek.

Neurowetenschapper Tara Swart vertelt hoe je de werking van je hersenen kunt veranderen, en daarmee ook je leven. Geen zweverig gedoe, maar praktische opdrachten ondersteund door de laatste bevindingen van de cognitieve wetenschap en haar ervaringen uit de praktijk.

In het boek lees je onder andere over breinsoepelheid, emoties, lichamelijkheid, intuïtie, motivatie, ratio en creativiteit. Hoe je elk aspect voor jezelf onderzoekt, en inzet om je levenspad te veranderen.

Dit boek heeft mijn hart gestolen, en nog steeds lees ik er regelmatig in terug. Het helpt je om te begrijpen hoe je hersenen werken, en hoe je dit kunt beïnvloeden.

Het grappige is dat je met de kennis uit dit boek, de twee bovenstaande boeken meteen begrijpt.

De Bron is geweldig om te lezen voor persoonlijke groei, maar ook als ondernemer. Zeker als je worstelt met je mindset. Bijvoorbeeld over geld of als je twijfelt of je wel goed genoeg bent. Na het lezen van dit boek weet je beter hoe je die mindset kunt ombuigen en dat dat echt werkt.

Gratis als je een Kobo Plus abonnement hebt. Of koop het boek hier.

 


Wat zijn jouw beste tips voor zelfhulpboeken?


In dit artikel staan affiliate links. Klik hier voor meer informatie.

boekentips

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Google Analytics 4 | Deze 5 website-statistieken wil je weten
Volgend bericht
Drukwerk in combinatie met online marketing: wel of niet?

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.