Instagram posts inplannen, hashtag lijsten maken en meer | Planoly

Zelfstandig ondernemen

Hoe kun je makkelijk en gratis Instagram berichten inplannen? In dit artikel vertel ik je alles over een handige Instagram tool die het je online leven stukken makkelijker maakt. Instagram levert je een hoop zichtbaarheid op, je kunt er makkelijk nieuwe mensen ontmoeten en het is nog leuk om te doen ook. Dat neemt niet weg dat als je echt iets uit Instagram wilt halen je daar heel wat tijd mee kwijt bent. En dan is het best handig om gebruik te maken van bepaalde tools om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. In dit artikel lees je alles over Planoly en geef ik je een handige tip voor het maken van hashtag lijsten.


Wat is Planoly?


Planoly is een gratis Instagram tool waarmee je makkelijk berichten kunt inplannen en (automatisch) kunt publiceren. In Planoly zie je direct je Instagram feed zoals deze eruit komt te zien, waardoor je een mooi en uitnodigende account kunt maken. Daarnaast kun je in Planoly hashtag-lijsten maken en statistieken zien om te ontdekken hoe goed je berichten het doen. Je kunt foto’s toevoegen op zowel je computer als op je mobiel.

Instagram berichten inplannen kan niet zonder gebruik te maken van een externe tool of Instagram app. Planoly maakt je dit heel makkelijk. Voordat je publiceert kun je alles klaarzetten, wat ook voorkomt dat je het gevoel van ‘moeten’ krijgt. Je typt je post op het moment dat je inspiratie hebt en publiceert deze later.

 


Hoe werkt Planoly?


Ik gebruik de tool Planoly voor mijn zakelijke Instagram account. En nee niet alleen (en soms helemaal niet) om berichten automatisch online te laten komen. Planoly heeft namelijk veel meer dat handig is om Instagram zo makkelijk mogelijk te maken en zo efficiënt mogelijk in te zetten voor je bedrijf.

Een overzicht van je Instagram feed

Dit is voor mij één van de belangrijkste en fijnste functies van Planoly, dat je vooraf je Instagram feed kunt zien. Je kunt daarmee namelijk heel mooi kijken hoe een foto bij de rest van je feed past zonder dat je deze meteen moet posten. Daarmee kun je de foto’s en kleuren in je feed mooi bij elkaar laten aansluiten. Dat komt professioneel over en vinden mensen fijn om naar te kijken.

In Planoly kun je schuiven met de foto’s om het zo goed mogelijk bij elkaar te laten passen. Zo houd je zelf volledige controle over hoe je feed eruit ziet.

Instagram posts inplannen

Naast de foto’s in je feed indelen kun je je Instagram posts ook inplannen. Bepaal de datum en tijd en je post wordt automatisch geplaatst. Inclusief locatie en hashtags. Er is naast de feed een agenda in Planoly waarin je overzichtelijk ziet wanneer je je foto’s hebt geplaatst en gaat plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om je foto’s niet automatisch te laten plaatsen, maar ze zelf te plaatsen. Dat kan handig zijn als je je hashtags bijvoorbeeld in een reactie wilt hebben en je zelf live op Instagram wilt zijn. Je zet dan vooraf meerdere foto’s met teksten klaar, klikt op direct posten en klaar. Heel handig!

Ook handig: dit kan vanaf zowel de computer als je telefoon. Ideaal dus als je vanaf je computer foto’s op Instagram wilt plaatsen.

Bij de gratis versie (zie verder) kun je foto’s tot 30 dagen vooraf inplannen of klaarzetten. Besteed bijvoorbeeld een ochtendje aan Instagram posts klaarzetten. Je hoeft deze berichten dus niet automatisch online te late komen; het is al heel fijn als ze simpelweg klaar staan zodat je alleen nog maar op ‘post now’ hoeft te klikken.

Insta Stories inplannen

Ook Insta Stories kun je inplannen met Planoly. Dit doe ik zelf niet, maar mocht je dat willen dan is deze tool ook hier heel geschikt voor.

Maak hashtag lijsten in Planoly

Als je Instagram wilt inzetten voor je bedrijf zul je aan de slag moeten met hashtags. Ik hoor vaak dat dit is waar ondernemers op vastlopen en het klopt inderdaad dat hashtags even wat uitzoekwerk vergen.

Omdat die hashtags best wat tijd kosten is het handig als je kant-en-klare hashtag lijsten hebt die je kunt gebruiken. En in Planoly kun je deze maken. Geef je lijst een naam en zorg dat je er genoeg hebt om steeds af te wisselen. Want onder elke post dezelfde hashtags is ook niet de bedoeling.

Extra tip: ik gebruik de app In Tags om mijn hashtags te zoeken. Ik maak daar een hashtag lijst en kopieer deze naar Planoly ideaal.

Analytics en reageren op reacties

Via Planoly kun je ook nog je statistieken zien én reageren op geplaatste reacties. Ik doe dit zelf meestal op Instagram zelf, maar als je graag via de computer werkt is dit ideaal.

 


Planoly: gratis of betaald?


Ik heb vooralsnog de gratis versie, maar de betaalde versie zou ik wel overwegen als ik ook mijn Instagram account van mijn reisblog wil gaan inplannen. Dit doe ik vooralsnog handmatig. Bij de gratis versie kun je namelijk maar 1 account toevoegen. Verder is de gratis versie al heel uitgebreid.

De extra’s die je krijgt bij de betaalde versie van Planoly zijn:

 • Meer Instagram accounts
 • Meer gebruikers
 • Onbeperkt foto’s uploaden om je feed te bekijken (bij de gratis versie 30 foto’s per maand)
 • Onbeperkt aantal stories uploaden om in te plannen (maximaal 30 stories per maand in de gratis versie)
 • Video’s en gifjes kunnen uploaden
 • 1 Jaar of langer terug je statistieken kunnen bekijken (1 maand bij de gratis versie)
 • Reageren op 15 of meer posts terug (bij de gratis versie kun je alleen via Planoly reageren op de laatste 5 berichten)
 • Direct delen op Facebook
 • Je hasthags automatisch in een reactie laten posten

Klik hier om meer te weten over de prijzen en mogelijkheden van Planoly.

 


Planoly versus andere tools


Planoly vs Buffer

Toen ik net begon met ondernemen zocht ik een aantal tools en kwam ik uit bij Buffer. Deze leek me ideaal, omdat je daarmee naast Instagram ook LinkedIN en andere social media kunt inplannen. Handig alles bij elkaar. Helaas deed de functie van Instagram het vaak niet en was mijn bericht dus niet geplaatst en de mogelijkheden zijn ook veel minder. Buffer gebruik ik overigens nog steeds, maar alleen voor LinkedIN. Sinds ik Planoly gebruik voor Instagram is er een wereld voor me open gegaan. Ik kan deze tool oprecht aanbevelen.

Planoly vs Later

Voor mijn andere Instagram account gebruik ik Later. Ook een populaire tool om gratis Instagram berichten in te plannen. Ik ben echter geen fan van Later. De app is ietwat onduidelijk, op de computer kan ik mijn feed niet zien (op de telefoon wel) en er ontbreken functies die Planoly wel heeft, zoals het maken van hashtag lijsten. Dit kan wel, maar alleen in de betaalde versie. Voor mij is alleen al deze functie essentieel. Het agenda overzicht op de computer vind ik ook onduidelijk. Verder werkt ook Later prima, het doet wat het moet doen. Er zijn ook veel Instagrammers die Later juist heel prettig vinden werken. Het is natuurlijk ook altijd een kwestie van persoonlijke voorkeur.

 


Andere handige Instagram apps


Er zijn nog veel meer handige Instagram apps en tools die je kunt gebruiken om tijd te besparen en te groeien op Instagram. In dit artikel heb ik alle apps die ik gebruik voor Instagram en Insta stories op een rijtje gezet.

 


Welke tool gebruik jij om je Instagram posts mee in te plannen of om je Instagram feed mee te organiseren? Of doe je alles live? Meer handige tools voor ondernemers vind je hier.


Wil je meer inspiratie en praktische tips ontvangen over ondernemen, succesvol bloggen of het maken van een winstgevende website? Meld je dan hier aan!

Dit is géén samenwerking met Planoly en er staan ook geen affiliatie links in dit artikel. Het is simpelweg een oprechte aanbeveling om jouw leven op Instagram makkelijker te maken.

, Tools voor ondernemers

Dit artikel delen:

Vorig bericht
De lay-out van je WordPress website aanpassen met CSS en HTML
Volgend bericht
Zelfstandig ondernemen juli 2019 | Investeringen, vrijwilligerswerk & meer

Lees meer!

2 reacties. Plaats een nieuwe

 • Hey Sabine, de groene tekstvlakken op instagram heb je die ook met planoly gemaakt? Dank je voor de handige tips op je website, heb de inst links al gebruikt voor mijn website, het ziet er wel anders uit, maar wel leuk. Ik ben nog maar net gestart met bloggen, mijn home page is momenteel het drukst bezocht. Misschien heeft die wel wat aandacht nodig? teveel tekst? en niet het juiste? als ik zo jou website lees. Alvast bedankt voor jou handige tips. https://www.instagram.com/_healty__lifestyle_/

  Beantwoorden
  • Hoi Ria, ik zie nu dit berichtje pas! Ik vroeg me al af waar je dat mailtje had gestuurd 😀 Inmiddels weet je het antwoord al: via Canva. Veel succes!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.