Mijn bedrijf in 2019 | Cijfers, investeringen, doelen en meer

Zelfstandig ondernemen

Gelukkig nieuwjaar! En toen was het opeens 2020. Tijd om je een inkijkje te geven in mijn bedrijf in 2019. In dit artikel neem ik je mee in onder andere mijn statistieken: hoeveel bezoekers kwamen er in 2019 op mijn website? Wat was de groei ten opzichte van 2018? Wat waren mijn best gelezen blogs? En waarin en hoeveel heb ik in mijn bedrijf geïnvesteerd afgelopen jaar? En meer. Benieuwd? Lees snel mijn terugblik op 2019!


Een kijkje in de statistieken van mijn website


Hoeveel bezoekers kwamen er op mijn website?

Laat ik beginnen met de statistieken van mijn website. Ik ben even in Google Analytics gedoken en dit is het resultaat:

In 2019 mocht ik 18.506 unieke bezoekers verwelkomen op mijn website. Deze bezoekers genereerden samen exact 43.000 paginaweergaven.

Een stijging van 199% in unieke bezoekers ten opzichte van vorig jaar, en 144% meer paginaweergaven.

Ook leuk om te vermelden is dat in 2018 nog maar 27,6% van mijn bezoekers via Google kwam, terwijl in 2019 maar liefst 65,1% mijn website vond via Google.

Cijfers waar ik enorm trots op ben! En ook in dit nieuwe jaar ga ik voor groei.

De best gelezen blogs van 2019

5. 25 Blog onderwerpen voor je zakelijke blog. Nummer 5 is een handig artikel voor als je als (zakelijke) blogger even zonder inspiratie zit.

4. Zo maak je je blogs goed vindbaar in Google | Alleen SEO is niet genoeg. Word je maar niet gevonden in Google? Lees dan dit artikel nog eens.

3. De footer: zet de onderkant van je website in voor meer resultaat. Heb je geen idee wat je eigenlijk met de footer van je website moet? Of heb je een footer gemaakt maar staat er eigenlijk niets? Lees deze tips eens door voor meer resultaat.

2. Wat is mijn favoriete WordPress thema en waarom? In dit artikel vertel ik je alles over het WordPress thema dat ik gebruik voor mijn klanten en uiteraard voor mezelf. Waarom ben ik er zo een fan van? Lees ook of het iets voor jou kan zijn.

1. Waarom Linktree voor Instagram beter niet gebruiken? | Hoe voeg je dan wél meerdere links toe aan je Instagram bio? Met stipt op nummer 1. Al wat ouder en nog steeds dé hit op mijn website. Zo zie je maar weer: als je goede content schrijft heb je daar jaren profijt van (op Google).

 


Mijn investeringen in mijn bedrijf


Afgelopen jaar heb ik minder geïnvesteerd dan in 2018. Investeren voor je bedrijf is ontzettend leuk. Al heb ik nog niet alles uit mijn investeringen van 2019 kunnen halen. Lees hier waarin en hoeveel ik heb geïnvesteerd:

Cursus Worth it van Celine Charlotte

Het jaar begon goed met deze inspirerende Instagram-story-cursus van Celine Charlotte. Hier leerde ik alles over prijzen bepalen en verhogen. Zeer nuttig: heb er veel aan gehad.

Cursus Introvert like a boss van Celine Charlotte

Daarna kocht ik meteen de cursus Introvert like a boss. Een ontzettend leuke cursus over hoe om te gaan met jezelf en anderen als je introvert bent of eigenschappen daarvan hebt.

Cursus Long Story Short van Celine Charlotte

Of dat nog niet genoeg was kocht ik in maart een ticket tot de cursus Long Story Short van Celine Charlotte. Over hoe goede Instagram stories te maken. Heel nuttig en heb er veel van geleerd. Nog niet alles heb ik toegepast, al doe ik wel veel meer met Instagram Stories voor mijn Instagram pagina BESABINE.

Fotoshoot voor mijn bedrijf

In januari afgelopen jaar deed ik voor de derde keer een fotoshoot voor mijn bedrijf. Zo leuk! Ik wilde er eigenlijk later in het jaar nog één doen, maar ik heb nog steeds genoeg foto’s waar ik erg tevreden mee ben. In ieder geval investeer ik weer in een fotoshoot zodra ik dat nodig heb.

Programma om facturen te schrijven

In Colombia moeten facturen aan bepaalde eisen voldoen voor de belastingdienst en daarom gebruik ik daarvoor een bepaald programma, genaamd Alegra. Een heel handig programma, maar in de gratis versie kun je maar 5 facturen per maand schrijven. Daarom kocht ik in mei de pro versie, zodat ik me geen zorgen meer hoef te maken over het aantal facturen.

Nieuwe domeinnaam voor online academy

Al lang wil ik een online academy starten met cursussen voor ondernemers en bloggers en in mei afgelopen jaar kocht ik daar eindelijk de domeinnaam voor. Inmiddels is de eerste cursus bijna klaar en online!

Learndash om online cursussen te maken

Voor mijn online cursussen maak ik gebruik van Learndash. Een enorm handig programma waar ik vooralsnog heel tevreden mee ben.

Instagram cursus van Willy’s Wereld

In oktober afgelopen jaar kocht ik de pilot van de Instagram cursus van Willy’s Wereld. Met als reden dat ik graag wil groeien met Instagram. Toen ik de cursus kocht wist ik al dat ik er niet direct mee ging beginnen, dus ik kan er nog niet veel over zeggen. Dit jaar maak ik de cursus in ieder geval helemaal af.

WordPress thema Astra pro

Hoewel ik altijd het WordPress thema Impreza gebruik, kocht ik voor mijn academy-website het thema Astra Pro. Dit thema gaat namelijk heel goed samen met Learndash, waardoor ik de lay-out beter kan aanpassen.

Totaal: hoeveel investeerde ik in mijn bedrijf in 2019?

In 2019 investeerde ik in totaal 2.020 euro aan mijn bedrijf. Investeringen die mij niet alleen verder hebben gebracht persoonlijk en in mijn werk, maar die ook gewoon enorm leuk waren. Waarin investeerde jij afgelopen jaar?

 


Doelen voor 2020


Voor het nieuwe jaar zijn mijn persoonlijke doelen fit te blijven door veel te sporten, veel te slapen en gezond te eten. Daarnaast is een heel belangrijk doel dicht bij mezelf te blijven. Een belangrijke les afgelopen jaar: nooit veranderen wie je bent of wat je wilt doen in het leven omdat iemand anders daar een probleem mee heeft.

Mijn doelen voor mijn bedrijf zijn simpel: online cursussen opzetten en verkopen en daarmee meer ondernemers en bloggers helpen vrijheid en succes te genereren met hun bedrijf. Dat is mijn grootste focus voor 2020.

 


Welke les heb jij geleerd afgelopen jaar?


Wil je meer inspiratie en praktische tips ontvangen over ondernemen, succesvol bloggen of het maken van een winstgevende website? Meld je dan hier aan!

 

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Een chatfunctie op je website: wel of niet?
Volgend bericht
Krijg meer bezoekers, klanten en inkomsten met bloggen | Zó doe je dat!

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.