Het leven als zelfstandig ondernemer | Juni 2018

Zelfstandig ondernemen

Juni is voorbij en dat betekent dat we de eerste helft van het jaar al achter de rug hebben. Wat gaat de tijd bizar snel. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik aan het begin van het jaar nog helemaal niet wist hoe het allemaal zou lopen met mijn bedrijf. Had ik grootse plannen, maar was ik ook enorm onzeker. En nu, zo’n 5 maanden later, staat er gewoon iets op de kaart. Ik heb zoveel geleerd en ervaren, zoveel nieuwe mensen ontmoet en ik ben zo gegroeid. Ik heb ook helemaal zin in de komende 6 maanden. Maar nu eerst: een terugblik op juni!


Hoe was afgelopen maand?


Ken je dat, dat je aan het begin van de maand best wel onzeker bent over klanten? Dat je misschien helemaal niets om gaat zetten en even niet meer weet wat te doen? Ik had zo een dipje begin juni, maar eigenlijk al na een week kwam ik daaruit. Er kwamen weer nieuwe klanten en ik genoot meer dan ooit van ondernemen. Ik heb het idee dat er elke maand wel een paar dagen zijn die onzekerheid oproepen. Maar in mezelf geloven en de juiste mensen spreken helpt een hoop.

Ik worstelde in juni best wel met mijn slaapritme en dat is dan ook echt iets waar ik nu aan werk. Vaak heb ik zoveel energie en ideeën dat ik maar door blijf gaan. Met als resultaat dat ik veel te laat ga slapen, wel gewoon om 7 uur weer wakker word en dan enorm moe ben. Daar wordt nu dus aan gewerkt, want uitgerust zijn is zo belangrijk! Net als de juiste balans vinden tussen werk en me-time. Als je thuis werkt is dat toch wat lastiger, om te stoppen en echt even werk te laten voor wat het is.

 


Vernieuwing in progress


In juni besloot ik dat het anders moet met de diensten die ik aanbied. Ik heb inmiddels zo’n 10 websites gemaakt en er staan er 7 op de planning, en dat heeft een hoop nieuwe ervaring en lessen opgeleverd. De huidige pakketten die ik aanbied voelen niet meer goed en ik vind ze niet duidelijk genoeg. Ik wil mijn klanten echt maximaal van dienst kunnen zijn en er alles uithalen wat er in zit, en ik heb het gevoel dat dat met deze pakketten niet gaat. Daarom is het nu tijd voor vernieuwing! Ik heb helemaal bedacht wat het dan gaat worden en echt: het wordt heel tof. Veel duidelijker, meer inclusief, meer geven, en ja ook hogere prijzen. Er komt zoveel meer kijken bij een website dan alleen het design! Ik ben bezig met het opzetten van de pakketten en binnenkort komt er een kortingsactie vlak voordat de nieuwe pakketten online komen. Wil je dus mijn huidige grootste pakket met korting? Houd dan Instagram, Facebook of LinkedIN in de gaten!

 


Ik richtte me in juni op social media


Juni was echt social media tijd. Na maanden van nadenken en niet weten wat dan te posten, had ik opeens een ingeving. Mijn social media coach (waar ik trouwens ook mee begon in juni) gaf me enorm goede ideeën en toen heb ik in een dag een stuk of 20 Instagram posts gemaakt. Heerlijk voelde het om dit opeens op een rijtje te hebben. Alsof er zo een lampje naast mijn hoofd verscheen: dit is het! Ik begon dus actief op Instagram en plan alles in via Buffer. Fantastische tool, echt. Zo blij dat ook Instagram posts nu automatisch worden geplaatst! Alles is afgestemd op mijn huisstijl en ik heb eerlijk gezegd nooit Instagram zo leuk gevonden als nu. Ook richt ik me op Facebook en LinkedIN, maar ik merk dat Instagram wel echt het leukste is. Best vreemd, want voor mijn blog ben ik al jaren op Instagram te vinden en daar heb ik het nooit zó leuk gevonden. In ieder geval: deze trend wordt voortgezet!

 


Linktree: de tool die ik afgelopen maand na een week alweer in de prullenbak gooide


In juni heb ik heel weinig nieuwe apps gedownload of tools uitgeprobeerd. Behalve eentje. Een heel populaire tool voor Instagram, die ik een week later direct met de grond gelijk maakte. Ik heb het over Linktree, dé tool om meerdere links in je Instagram bio te kunnen plaatsen. Of tenminste, dat lijken de meeste Instagrammers te denken. Er is namelijk een veel betere manier, die niét schadelijk is voor je bedrijf. Ik schreef er natuurlijk een uitgebreide blog over. Dus: lees hier waarom je Linktree beter niet gebruikt voor Instagram en hoe je dan wél dat link-probleem in Instagram oplost.

 


Wat brengt juli?


Juli belooft veel leuks. En aangezien de eerste week er alweer op zit is er zelfs al veel leuks gebeurd! Zo ben ik al tijden op zoek naar een fotograaf, want het wordt nu echt tijd voor professionele foto’s op mijn website én social media. En ja: deze is inmiddels gevonden! De eerste fotoshoot is ook in juli en daar heb ik dus echt MEGA veel zin in! In de volgende terugblik natuurlijk een uitgebreid verslag hierover.

Ook ben ik druk bezig met de nieuwe pakketten die eraan komen en met de kortingsactie die ik daaraan ga verbinden. Ik denk dat ik met de lancering even wil wachten totdat ik wat professionele foto’s binnen heb, waarmee ik meteen kan knallen. Dus tot die tijd ben ik bezig met vormgeven van de nieuwe diensten en kortingscode. Het wordt leuk: beloofd!

Ondertussen heb ik alweer een aantal nieuwe klanten erbij die ik deze maand alles ga geven. En ga ik natuurlijk verder met nieuwe klanten aantrekken. Dat is immers een belangrijk onderdeel van zelfstandig ondernemen. Social media is daarin voor mij enorm belangrijk geworden en ik wil meer en meer leren.

Hoewel we nog niet eens op de helft van juli zijn is er al meer leuks gebeurd. Maar daarover volgende maand. Je kunt me ook volgen op Instagram: ik deel veel via stories!

En dan last but not least: in juli wil ik extra werken aan mijn slaapritme. Klinkt zo suf, maar is écht nodig. Zes uur slaap per nacht is te weinig en ik wil me uitgerust voelen in plaats van hartstikke moe. En dat niet alleen: als je thuis werkt is een bepaald ritme aanhouden gewoon lastiger. En daar zoek ik meer balans in. In de volgende terugblik ga ik vertellen hoe ik hier mee bezig ben geweest en of ik mijn doelen heb behaald.

 


Wat is jouw doel voor juli?


 

Elke week het nieuwste artikel + video ontvangen in je mail met daarin tips en inspiratie over hoe je je website kunt inzetten voor een succesvol bedrijf of blog? Schrijf je dan nú hier in!

 


 

 


 

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Waarom Linktree voor Instagram beter niet gebruiken? | Hoe voeg je dan wél meerdere links toe aan je Instagram bio?
Volgend bericht
Mijn meest gebruikte en favoriete gratis WordPress plugins + handige tips

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.