Het leven als zelfstandig ondernemer | Juli 2018: investeren in bedrijf, nieuwe handige apps en meer

Zelfstandig ondernemen

Juli was een fantastische maand waarin ik veel stappen heb gezet, investeringen heb gedaan en nieuwe dingen heb bedacht. Ook downloadde ik nieuwe handige apps, kocht ik een Grammie en heb ik een professionele fotograaf ingehuurd. Tijd voor de terugblik dus, waarin ik je vertel hoe ik bezig ben met mijn bedrijf en handige tools met je deel!


Professionele fotoshoot voor mijn bedrijf


Al maanden was ik op zoek naar een professionele fotograaf voor mijn bedrijf. Ik wilde graag mijn website professionaliseren en content hebben voor social media. In Colombia zo een fotograaf vinden is echter niet zo makkelijk, daar de meeste fotografen of gericht zijn op bruiloften of geen online portfolio hebben. Uiteindelijk kreeg ik een tip voor een Nederlandse fotograaf in Bogotá en dat bleek de perfecte match. We deden samen 2 shoots van 3 uur en inmiddels heb ik de eerste foto’s al binnen. Ik ben er enorm blij mee en binnenkort gaat mijn website dus een beetje veranderen: nieuwe foto’s, nieuwe kleuren én er komt een logo. En een véél verbeterde Instagram-feed!

 


Nieuwe diensten & kortingsactie


Na hard werken staan er nieuwe diensten klaar om met de wereld te delen. Betere pakketten, meer inclusief en meer om jou nóg beter te kunnen helpen. De kortingsactie die eraan vooraf zal gaan is nog niet geweest, omdat ik eerst mijn website wil optimaliseren met de nieuwe look. Ik hoop het huidige duurste pakket in augustus eindelijk te gaan weggeven met honderden euro’s korting aan 3 gelukkigen. Heb je een nieuwe website nodig? De kortingsactie is inmiddels afgelopen. Bekijk hier mijn vernieuwde aanbod!

 


Brainstormen met een mede-zelfstandig ondernemer


Soms mis ik weleens ‘live’ contact met een andere zelfstandig ondernemer, waar we lekker kunnen kletsen over groei van ons bedrijf en nieuwe ideeën met elkaar kunnen delen. Hier in Colombia is het zelfstandig ondernemerschap nog niet zo groot als in Nederland en velen hebben geen idee wat ik eigenlijk doe en waarom. Maar gelukkig kwam lieve Karlijn van Vogelvrij Ondernemen op bezoek bij haar Colombiaanse vriend in Bogotá en had ik zomaar twee keer in drie weken tijd een mega inspirerende ondernemer om mee af te spreken. Het was geweldig en enorm inspirerend. Soms is het zó fijn om gewoon even met iemand thee te kunnen drinken en lekker over je bedrijf, groei en onzekerheden te kunnen kletsen.

 


Naar mijn gevoel luisteren: gestopt met Facebook Live


Maar liefst 10 weken lang deed ik elke donderdag een Facebook Live. Met name om meer zichtbaarheid te creëren en ook ‘iets’ met video te doen. De laatste weken zag ik er echter steeds meer tegenop en begon ik me af te vragen of dit wel echt is wat ik wil of dat ik het alleen maar doe omdat het ‘hoort’. Het idee dat het veel opleverde had ik ook niet en na een poll op Instagram over hoe anderen denken over video’s hakte ik de knoop door: voorlopig even geen geplande Facebook Lives meer voor mij. Ik voel veel meer bij bloggen en geniet daar na 3,5 jaar nog steeds enorm van. Uit de poll bleek ook dat velen eerder blogs lezen dan video’s kijken. Ikzelf doe dat ook. Ik zeg niet dat ik nooit meer live ga op Facebook of waar dan ook, maar nu even niet. Het voelt best goed om zo naar mijn gevoel te luisteren…

 


Een grote investering


Begin dit jaar heb ik een 3-maanden coaching traject gevolgd dat me enorm heeft geholpen mijn bedrijf op te zetten. Zonder deze hulp was ik zeker niet geweest waar ik nu ben. Echter, ik wil meer groeien, aan mijn mindset (blijven) werken en een goede sales funnel opzetten om makkelijker klanten te krijgen. Een stapje verder dus dan de basis coaching. In juli vond ik dé persoon die mij hiermee gaat helpen waarna ik de volgende stap kan zetten. Ik voel enorm dat ik daaraan toe ben en dat ik dat ook kan. Het kostte me duizenden euro’s, maar ik weet zeker dat ik deze er snel weer uithaal. Investeren in jezelf is zó nuttig en zorgt voor zóveel groei. Ik heb dan ook enorm veel zin om met het programma te beginnen en nóg meer te gaan knallen!

 


Handige apps die ik installeerde afgelopen maand


Unfold: templates voor Instagram Stories

Tegenwoordig ben ik helemaal into Instagram Stories en daarvoor op zoek naar handige apps waarmee ik het leuker en makkelijker kan maken. Ik las ergens over Unfold en dat bleek echt een héél fijne app! Hiermee heb je keuze uit verschillende templates voor Stories die je alleen maar hoeft in te vullen. Ik kocht er ook meteen voor een paar euro extra templates bij en ik gebruik deze app bijna elke dag. Unfold is zeer simpel en makkelijk. Het voordeel daarvan is dat je er snel nieuwe Instagram Stories mee kunt maken, het nadeel is dat je weinig kunt aanpassen. Persoonlijk vind ik dat juist wel fijn. Foto’s bewerk ik in Lightroom en gaan daarna op Stories. Heel makkelijk en deze app maakt het voor mij ook meteen stukken leuker!

HabitBull: een nieuwe gewoonte aanleren

De laatste tijd merkte ik dat ik steeds later naar bed ging. Zoveel energie en ideeën bleven maar in mijn hoofd hangen en ik ging maar door op de computer. Nog ‘even’ dit doen of nog ‘even’ die website afmaken. Dat slaapritme begon me echt op te breken en ik was constant moe. Ik besloot dat het tijd was om deze slechte gewoonte af te leren en elke dag uiterlijk om 10.30pm naar bed te gaan. Maar helemaal alleen een gewoonte aanleren is best lastig, dus zocht ik een app die me daarmee kon helpen. HabitBull is daarvoor echt perfect geschikt. Je maakt een gewoonte aan en elke dag vink je aan of het wel of niet is gelukt. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk groene bolletjes in plaats van rode en je wordt er steeds aan herinnerd. Zo gaat er bij mij elke dag om 9.00pm een wekker waardoor ik weet ‘ohja ik moet stoppen en naar bed’. Het begin was enorm moeilijk, maar elke week kwamen er meer groene bolletjes bij. Daar ik voor deze app regelmatig pas om half 1 ging slapen, lig ik de laatste weken veel eerder in bed. Half 11 haal ik zeker nog niet elke dag, maar het gaat absoluut de goede kant op. Ik voel me ook veel meer uitgerust en het goede ritme begint weer terug te komen. Wil je jezelf een andere gewoonte aanleren? HabitBull helpt je echt!

Asana: weer een organisatie-app proberen

Bijna elke maand probeer ik wel weer een nieuwe app uit om mijn werk te organiseren en om een plek te hebben waar ik mijn gedachten kan ordenen, maar geen enkele app werkt echt fijn voor mij. Ik heb er inmiddels al zo’n 5 versleten… Asana vond ik eerst heel fijn, maar doe er vervolgens niks meer mee. Ik denk er daarom aan toch maar weer terug te gaan naar Trello, en dit in plaats van op de telefoon op de computer te gebruiken. Dat gaat toch wat makkelijker, en misschien dat het daar wél werkt. Heb jij een tip voor dé organisatie app die makkelijk, overzichtelijk en vooral snel is? Laat ‘m achter in de reacties!

 


Wat deed ik verder in juli?


Er is nog veel meer leuks voorbij gekomen deze maand!

  • Bij The Social Goodgirl kocht ik een Grammie. Hét tijdschrift voor Instagram. Natuurlijk heb ik het boekwerk nog niet kunnen lezen, want het kwam aan bij mijn ouders in Nederland. Ik moet dus nog een paar maandjes wachten voordat ik het kan lezen, maar dat heb ik er uiteraard graag voor over.
  • Samen met een mede-webdesigner ben ik een geweldig leuk online programma aan het opzetten. Meer verschillende verdienmodellen zijn altijd handig, het is superleuk om te doen en we denken dat we hier veel ondernemers mee kunnen helpen.
  • Ik had weer een aantal leuke gesprekken met mijn marketing coach, waar ik weer fijne ideeën uit heb gehaald. Ik merk dat dit elke keer weer helpt om de focus te houden en bezig te blijven met zichtbaarheid.
  • Mijn man was afgelopen maand wat vaker vrij en dus gingen we samen wandelen en lekker eten. Deze tijd voor elkaar is goud waard en echt genieten. Ook om even helemaal weg te zijn van werk. Mocht je trouwens meer willen weten over de bizarre werksituatie van mijn man en de reden waarom we weg willen uit Colombia: lees dan dit artikel.

 


In augustus…


… wordt mijn website vernieuwd met kleur en foto’s.

… komt eindelijk de kortingsactie online!

… maak ik de nieuwe pakketten helemaal af.

… begin ik met mijn mentor aan een sales funnel en een nieuw product.

… ga ik het helemaal redden om meer dan 70% van de tijd om 10.30pm te gaan slapen.

… hoop ik de grens die ik heb gesteld voor mijn minimum verdiensten te halen om dat zo gewenste vliegticket te kunnen kopen.

… ga ik een logo laten maken.

… werk ik met veel passie en plezier aan mijn bedrijf en met mijn klanten aan hun websites!

 


Wat zijn jouw doelen voor augustus? Welke handige apps of tools gebruik jij voor je bedrijf?


 

Elke week het nieuwste artikel ontvangen in je mail met daarin tips en inspiratie over hoe je je website kunt inzetten voor een succesvol bedrijf? Schrijf je dan nú hier in!

 


 

Volg mij op Facebook, Instagram of LinkedIN voor vele tips en de foto’s van de fotoshoot!

 


 

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Zo zet je je website in voor meer bezoekers en klanten
Volgend bericht
Alles wat je moet weten over de nieuwe WordPress editor | Ontdek Gutenberg

Lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.