Je eigen online academie maken [VIDEOCURSUS]

Maak je online leeromgeving zelf. Snel en gemakkelijk met deze videotraining. In WordPress met Learndash en WooCommerce.

Online cursus bloggen voor ondernemers

Als ondernemer is het verstandig om meerdere inkomstenbronnen te creëren. Zoals 1 op 1 coaching en online cursussen.

Hiermee geef je jezelf de mogelijkheid om te groeien met je bedrijf, en bied je je klanten meerdere opties om met jou samen te werken.

Door online cursussen te verkopen kun je meer inkomsten genereren dan wanneer je inkomsten per uur binnenkomen, daar zit immers een limiet aan. Terwijl je een online cursus zo vaak kunt verkopen als je wilt.

Met het maken van een online cursus website, ook wel leeromgeving genoemd, kun je tevens je bedrijf automatiseren. Wat je een hoop tijd en moeite scheelt.

En hoe je een online cursus website maakt, dat leer je in deze cursus. Stap voor stap leg ik je uit hoe je alles installeert en vormgeeft. Waarna je zoveel online cursussen of ander online aanbod kunt gaan verkopen als dat je wilt.

Herken je dit?

Je wilt graag online cursussen gaan maken en verkopen, maar je weet niet hoe en waar te beginnen
Je geen budget om een online cursus website uit te besteden, dus wil je het graag zelf doen
Je wilt een extra verdienmodel inzetten voor je bedrijf, voor meer klanten en inkomsten

Stel je voor dat je een website hebt waarop je al je cursussen en e-books kunt verkopen. Je daarmee een nieuw verdienmodel creëert. En je je bedrijf en inkomsten laat groeien. Aan de verkoop van online aanbod zit immers geen limiet.

Stel je eens voor, na het volgen van deze videotraining:

1. Heb je een website met daarop alle programma’s en techniek waarmee je je cursussen kunt gaan verkopen. Alles wat je nodig hebt voor verkoop staat erop en is ingesteld. Je kunt direct beginnen met promoten en verkopen van je cursussen.

2. Staat je eerste cursus op je website. Heb je alle modules ingevoerd, je cursus mooi vormgegeven en gekoppeld aan het betaalsysteem.

3. Heb je een nieuw verdienmodel gecreëerd, dat helemaal klaarstaat om je bedrijf mee te laten groeien. Je weet nu hoe je meer cursussen toevoegt en je kunt beginnen met het promoten van je cursussen voor meer inkomsten.

Hoe bereik je deze resultaten?

Hulp bij bloggen

Met deze videotraining ‘je eigen online cursus maken’…

… leer je in ruim 45 video’s en 3 bonus tutorials hoe je stap voor stap je eigen cursus website bouwt.

Je begint bij het begin: op welke website ga je je cursussen verkopen? Op je huidige website of op een aparte academie website? Daarna leer je werken met het WordPress theme Astra en de bijbehorende builders.

Nadat je je website hebt gemaakt, ga je het systeem op je website zetten dat je nodig hebt om je cursussen te gaan weergeven en verkopen. Dat doe je met Learndash. Gevolgd door het betaalsysteem met WooCommerce en Mollie.

Leer hoe je alles aan elkaar koppelt en hoe je test of alles goed staat en goed werkt. Zijn er problemen? De meest voorkomende problemen worden uitgelicht met daarbij de oplossingen.

Als je klaar bent kun je direct beginnen met verkopen. En als je wilt kun je meteen meer cursussen gaan toevoegen.

Wat zeggen cursisten?

Een online cursus website uitbesteden gaat een stuk sneller, maar kost ook meer geld. Deze videotraining geeft je de mogelijkheid het zelf te doen, op je eigen gemakje. Zo weet je meteen precies hoe de website in elkaar zit en kun je zelf gemakkelijk alles aanpassen.

Waarom deze videotraining ‘je eigen cursus maken’?

Mijn naam is Sabine Boogaard, een kick-ass doener, no-nonsense ondernemer en altijd enthousiast over alles. Eind 2014 emigreerde ik naar Colombia, waar ik nog steeds woon. Vrijwel direct startte ik met bloggen over mijn leven en reizen in Colombia.

Binnen een jaar tijd groeide mijn blog uit tot de grootste Colombia-blog van Nederland. Met zo’n 10.000 bezoekers per maand. Door de bekendheid en goede vindbaarheid op Google die ik daarmee genereerde verscheen ik in online en offline tijdschriften, op de radio en in podcasts. En het allerleukste: doordat ik met mijn verhaal naar buiten treed en goed vindbaar ben op Google, heeft TEDx mij gevonden en gaf ik in oktober 2019 deze TEDx talk.

In 2017 startte ik mijn eigen bedrijf als webdesigner en professioneel blogger. Met de kennis en ervaring die ik eerder had opgedaan wist ik mijn zakelijke website in korte tijd winstgevend te maken. Onder andere door naast het maken van websites en onderhoud, ook online cursussen aan te bieden. Waarin ik alle kennis deel die ik de laatste jaren heb opgedaan.

In deze training leg ik je stap voor stap uit hoe ook jij een online cursus website kunt maken. Waarmee je meer klanten en inkomsten genereert voor je onderneming.

Dit is wat je gaat leren:

We beginnen bij het begin: op welke website zet je je online leeromgeving en waar moet je rekening mee houden wat host betreft?

Het WordPress thema downloaden, installeren en instellen. Inclusief Child Theme. Denk aan kleuren, lettertype en meer.

Je kunt je website maken met zowel Elementor of Gutenberg, dit is je eigen keus. Beide builders worden uitgebreid uitgelegd, dus je hoeft niks zelf uit te vinden.

Hoe kies je templates? Hoe maak je een goede lay-out? En welke pagina’s horen daarbij? Je leert het allemaal.

Learndash downloaden, installeren en instellen. En natuurlijk een hele cursus maken en ontwerpen. (Exclusief Learndash t.w.v. 200 dollar per jaar.)

WooCommerce installeren en instellen en producten aanmaken. Ook leer je alles over betaalmethoden en hoe je deze instelt.

Hoe en waar maak je een cursus overzicht? Wat zijn de mogelijkheden?

Beste een belangrijke pagina, want hier loggen je cursisten in. Hoe richt je deze in?

Nu ga je alles testen en leer je wat de meest voorkomende problemen + oplossingen zijn.

Deze bonussen krijg je er gratis bij:

De standaard WooCommerce product- en checkoutpagina’s aanpassen (t.w.v. €55,-)

Niet iedereen vindt de standaard stappen van WooCommerce fijn. Je kunt in WooCommerce weinig veranderen in de layout, je kunt geen aangepaste bedankpagina’s maken en de klant moet 3 keer doorklikken om te kunnen betalen. Dat kan ook beter, namelijk met professionele en aanpasbare en converterende product- en afrekenpagina’s. In deze cursus leer je hoe je dit maakt. Inclusief het creëren van hele verkoopfunnels. Hiermee maak je de checkout aantrekkelijker voor klanten, waardoor je meer verkoopt.

Canva templates maken (t.w.v. €25,-)

Een toffe template is toch aantrekkelijker dan een standaard foto in je webshop. Dus ga ik je leren hoe je dat maakt in Canva. Dit kun je tevens gebruiken voor social media templates en voor je YouTube video’s. Je kunt hiervoor de gratis versie van Canva gebruiken.

Je online cursus organiseren (t.w.v. €25,-)

Je leert in deze cursus de techniek achter het maken van een online cursus, maar het is ook best handig te weten wat je eigenlijk in je cursus zet. Dat leer ik je in deze bonus. Welke thema’s kies je, hoe richt je dit in? Hoe maak je je cursus? Met video’s of tekst? En nog meer leuks!

Support (t.w.v. €150,-)

Onder elke module kun je vragen stellen. Je ziet ook de vragen van anderen en mijn antwoorden daarop. Zo sta je er niet alleen voor.

Je eigen online cursus maken | Meld je aan & start meteen!

Je eigen online cursus maken

Dit is wat je krijgt

Maak je eigen online cursus website (€250,-)

WooCommerce checkout funnel maken met Cartflows (€55,-)

Templates maken in Canva (€25,-)

Je online cursus organiseren (€25,-)

Support (€150,-)

Totaal: €500,-
Nu voor €250,-

Jouw vragen beantwoord

Je hebt onbeperkte tijd toegang.

Omdat ik in het buitenland woon hoef ik geen BTW te vragen aan buitenlandse klanten. Je hoeft dus geen BTW te betalen. De prijs die je ziet is de prijs die je betaalt.

Nee, Learndash (200 dollar per jaar) en het Astra Pro theme (49 dollar per jaar) moet je zelf kopen. In de cursus wordt uitgelegd hoe en waar je dit doet en hoe je alles upload op je website.

Ja, na betaling ontvang je direct een e-mail met je inloggegevens. Je kunt dus meteen beginnen.

Jazeker! Onder elke module en hoofdstuk is een mogelijkheid om vragen te stellen. Je kunt ook gestelde vragen van andere cursisten bekijken en de antwoorden daarop. Ik reageer altijd.

Absoluut, van thema kiezen tot installeren, je website designen en meer. De builders Elementor en de Block Editor worden uitgelegd, daarmee kun je je website maken.

Nee, als je alle video’s opvolgt niet. Echter, als je helemaal nieuw bent in WordPress zal je het werken met WordPress je even eigen moeten maken. Je hoeft niks zelf uit te zoeken, maar het kan even een paar dagen kosten voordat je vertrouwd bent met het systeem. Als je niet technisch en intuïtief bent ingesteld kost het je wat meer moeite en concentratie.

Dat is afhankelijk van hoe bekend je al bent met WordPress en de builders waarmee je gaat werken, van de hoeveelheid tijd die je hebt en wat je al klaar hebt staan voor je cursus.

Als je alle inhoud voor je cursus al klaar hebt ben je sneller klaar dan wanneer je bij dat onderdeel eerst alle inhoud moet maken.

Je kunt er een week mee bezig zijn als je er elke dag een paar uur mee bezig bent, maar het kan ook een maand duren. Is helemaal afhankelijk van je eigen situatie.

Ja zeker dat kan. Stuur een bericht via de chat rechtsonder op deze pagina (kan ook als ik offline ben, volg de stappen en ik mail je zsm terug) of stuur een mail naar info@sabineboogaard.nl.