Online cursus SEO & bloggen, voor een goede vindbaarheid in Google en doorlopend klanten uit je website

Als ondernemer wil je een zo groot mogelijk bereik creëren en goed gevonden worden in zoekmachines. Met SEO en bloggen bereik je dat. Tien jaar geleden lag de focus op persoonlijke blogs, gelezen door iedereen die geïnteresseerd was in jouw leven. Anno 2024 is er kunstmatige intelligentie (AI) en verandert de manier van SEO en bloggen steeds meer.

Tegenwoordig zijn SEO en bloggen een effectieve marketingstrategie. Waar je niet meer zonder kunt als je door jouw ideale klant gevonden wilt worden in Google. Het levert bovendien een ijzersterk online beeld op waarin je jezelf neerzet als de go-to person in jouw vakgebied.

Die goede vindbaarheid in Google bereik je door uit te stijgen boven de honderden blogs die al geschreven zijn over jouw onderwerp. Met een effectieve blogstrategie doe je het anders en beter dan jouw concurrentie.

En dat leer je in dit programma. Een blog- en SEO strategie waarmee jij jouw onderneming goed vindbaar maakt in Google. Zodat je doorlopend klanten en inkomsten uit je website haalt.

Wat zeggen cursisten?

Herken je dit?

Je wilt je website SEO optimaliseren, maar je weet niet hoe en wat precies effectief is
Je besteedt veel tijd aan bloggen, maar de klanten blijven uit
Je droomt van een goede vindbaarheid in Google om doorlopend klanten uit je website te halen, zonder constant bezig te moeten zijn met social media
Je bent al een tijdje aan het bloggen, maar je wordt nog steeds niet goed gevonden op Google

Stel je voor dat je bedrijf op de eerste pagina van Google in de zoekresultaten verschijnt. Je daarmee automatisch explosief je zichtbaarheid en vindbaarheid vergroot. En je daarmee doorlopend klanten en inkomsten genereert.

Stel je eens voor, over 6 maanden:

1. Zijn de bezoekersaantallen op je website vanuit Google verdubbeld, of zelfs verdrievoudigd. In je statistieken zie je een enorm stijgende lijn en weet je precies wat te doen voor nog meer groei.

2. Krijg je steeds meer klanten en inkomsten uit je website. Je wordt nu door jouw doelgroep gevonden op Google. Wat je constant nieuwe klanten en inkomsten oplevert.

3. Kun je op een efficiënte en snellere manier blogs schrijven en publiceren. Wat enorm veel tijd en frustratie scheelt. Je weet precies wat je moet doen om je resultaten te blijven verbeteren.

4. Loop je vooruit op je concurrent die zich niet bezighoudt met SEO. En weet je bovendien hoe je SEO toepast in deze tijden van kunstmatige intelligentie. Waardoor jij nu klanten van je concullega’s wegkaapt in plaats van andersom.

5. Heb je van je website een winstgevende marketingmachine gemaakt. Door de hoge aantallen bezoekers kun je allerlei marketingstrategieën koppelen aan je website, zoals gratis aanbod dat je verbindt met e-mailfunnels. Om zo nog meer klanten te genereren.

Hoe bereik je deze resultaten?

Hulp bij bloggen

Met deze online cursus SEO en bloggen…

… leer je met mijn unieke 14-stappen aanpak hoe je doorlopend klanten uit je website haalt met bloggen. Er wordt nadruk gelegd op SEO en bloggen anno 2024, zodat je meteen weet hoe je je website klaar maakt voor de toekomst.

Een programma voor ambitieuze ondernemers die hun website serieus nemen. Ondernemers die gaan voor groei. Die bloggen zien als een waardevolle en duurzame investering in hun bedrijf. Die impact willen maken. En een ijzersterk online beeld van zichzelf en hun bedrijf willen neerzetten.

Deze cursus is voor jou als je bereid bent om tijd te steken in je website. Als je enthousiast wordt van het idee dat je zoveel kunt doen met je website om klanten te genereren. Als je weet dat bloggen geduld vergt, maar het je op de lange termijn heel veel gaat opleveren.

Ben jij er klaar voor om je website voor je te laten werken? Klaar om actie te ondernemen met je website?

170+ Ondernemers gingen je voor!

Wat zeggen cursisten?

In deze cursus leer je de exacte stappen om SEO &bloggen toe te passen op je website. Zodat je straks als vanzelf duizenden potentiële klanten meer bereikt dan dat je nu doet. Zonder dat je daarvoor constant aanwezig moet zijn op social media.

Waarom deze cursus SEO en bloggen?

Mijn naam is Sabine Boogaard, een kick-ass doener, no-nonsense ondernemer en altijd enthousiast over alles. Eind 2014 emigreerde ik naar Colombia, waar ik nog steeds woon. Vrijwel direct startte ik met bloggen over mijn leven en reizen in Colombia.

Binnen een jaar tijd groeide mijn blog uit tot de grootste Colombia-blog van Nederland. Met zo’n 10.000 bezoekers per maand. Door de bekendheid en goede vindbaarheid op Google die ik daarmee genereerde verscheen ik in online en offline tijdschriften, op de radio en in podcasts. En het allerleukste: doordat ik met mijn verhaal naar buiten treed en goed vindbaar ben op Google, heeft TEDx mij gevonden en gaf ik in oktober 2019 deze TEDx talk.

Sinds 2017 blog ik ook voor mijn bedrijf. Met de kennis en ervaring die ik eerder had opgedaan wist ik mijn zakelijke blog in korte tijd winstgevend te maken. Dit levert mij nog steeds elke maand klanten op zonder dat ik daar veel moeite voor hoef te doen.

Ik houd de ontwikkelingen op het gebied van SEO en bloggen goed bij, waardoor ik weet wat je moet doen om in deze tijd van kunstmatige intelligentie je website niet alleen hoog in Google te krijgen, maar deze daar ook te houden. Dat is tegenwoordig namelijk niet meer vanzelfsprekend.

In deze online cursus bloggen deel ik met jou mijn blog-strategie van ruim 8 jaar ervaring, die mij duizenden bezoekers per maand en zeker 70% van mijn klanten oplevert. En leer je SEO en bloggen anno 2024.

Dit is wat je gaat leren:

ChatGPT is een chatbot die op basis van kunstmatige intelligentie (AI) doet wat jij vraagt of zegt. Hiermee kun je hele teksten laten schrijven, maar ook een blogstructuur laten maken of blogonderwerpen bedenken. En nog veel meer. Hier leg ik uit wat ChatGPT is en laat ik in een video zien hoe het werkt. Daarna vind je in diverse modules in de cursus prompts die je kunt gebruiken om te bloggen, voor inspiratie of om tekstschrijven makkelijker te maken. De nieuwste must-have tool voor elke ondernemer!

In deze 1,5 uur durende super waardevolle masterclass, alléén beschikbaar in de cursus, leer je alles over SEO na AI, hoe SEO werkt en krijg je een 9 stappen SEO strategie voorgeschoteld.

Na het kijken van de masterclass kun je in de modules alles gaan toepassen.

Om je blog te laten werken is het belangrijk dat je schrijft voor je doelgroep. Je ideale klant. Wie is je doelgroep precies? En wat is de hulpvraag van je doelgroep? Stap 1 is het helemaal duidelijk krijgen van je doelgroep, zodat precies de klanten die jij wilt je gaan vinden via je blog.

Maar wat gaan schrijven zonder doel werkt niet. In stap 2 ga je daarom uitvinden wat het onderwerp is waarover je gaat schrijven, wat sub onderwerpen zijn en wat jouw niche precies is. Een belangrijke stap voor een effectieve blog strategie.

In stap 3 ga je leren hoe je zoekwoordonderzoek doet voor je website en je blog. Met andere woorden: waar zoekt jouw doelgroep naar? Dit ga je heel precies doen, zodat je je kunt gaan focussen op zoektermen waar daadwerkelijk op wordt gezocht.

Leer wat de 4 blog-doelen zijn die je kunt toepassen voor je blog. Krijg 6 kant-en-klare blog-ideeën waar je lezers mee scoort en die je direct kunt toepassen. En vind het antwoord op de vraag hoe persoonlijk een zakelijke blog mag zijn en hoe je dat toepast.

Leer wat je eigen pad volgen te maken heeft met jezelf onderscheiden op Internet. En hoe pas je dat toe in de teksten die je schrijft? Daarmee leer je hoe je je goed onderscheidt van andere ondernemers die schrijven over hetzelfde onderwerp.

In 4 stappen zet je een goede blog structuur neer. Krijg je 4 voorbeelden voor het schrijven van een sterke inleiding. En leer je hoe je tussenkopjes inzet voor een goed leesbare blog die direct beter gevonden wordt op Google.

De titel is één van de belangrijkste onderdelen van een blog. Een blog wordt immers pas gelezen als iemand op de link klikt nadat de titel aanspreekt. Is de titel niet sterk genoeg, dan wint je concurrent het. Met goede blogtitels kun je dus klanten en lezers wegkapen van je concullega’s. Hoe? Hier krijg je 8 variaties voor blogtitels die je direct kunt toepassen, tips voor het schrijven van een goede blogtitel die je direct kunt toepassen en leer je wat een clickbait is en waarom je die meestal beter niet kunt gebruiken.

10 Schrijftips om nog meer resultaat te halen uit bloggen. Ontdek waar jouw sterke en zwakke punten liggen in tekstschrijven. En gebruik die kennis om meer lezers te krijgen en hoger te scoren in Google.

Met deze lay-out tips houd je je lezer tevreden. Want de leesbaarheid van een tekst hangt niet alleen af van de tekst, maar ook van hoe het eruit ziet. Optimaliseer direct je blogs voor een betere vindbaarheid in Google. En leer waar je je bovenal op moet focussen als het aankomt op lay-out.

Een blog plaatsen is niet alleen de tekst schrijven en op publiceren klikken. Veel onderdelen worden vaak vergeten. Welke dat zijn leer je hier, zodat je het in één keer goed doet. De 9 stappen dus van het plaatsen van een blog. Inclusief vele informatie die je direct kunt toepassen om je blog goed vindbaar te maken op Google. En vele praktische tips, zoals waar je je foto’s verkleint, hoe je in je blog feed allemaal dezelfde formaat foto’s krijgt en nog veel meer.

In deze module vind je de BONUS gids: het 77-dikke SEO e-book om je website in 7 stappen op de 1e pagina van Google te krijgen. Plus een handleiding voor het gebruik van Yoast SEO & je website koppelen aan Google Search Console. De nieuwste SEO trends.

Eén blog per maand publiceren gaat je niet zo snel resultaat opleveren. In deze module vertel ik je welke blogfrequenties welk resultaat leveren. En ontdek je hoeveel blogs per maand je een groter bereik, een betere vindbaarheid en meer klanten gaan opleveren. Ook leer je hier hoe je opvalt tussen je concurrentie en je wat wat veel ondernemers vergeten, wat jij nu wél goed kunt doen.

Met deze checklist kun je makkelijk afvinken of je klaar bent om je blog te publiceren. In het begin kun je dit steeds gebruiken, totdat het automatisch gaat en je alle stappen bijna zonder na te denken zet.

Na publicatie ben je nog niet klaar. Je kunt nu nog van alles doen om je blog mee onder de aandacht te krijgen. In deze module vind je vele tips om je blogs mee te promoten. Niet alleen op social media: dat is maar een klein onderdeel. Ontdek manieren waar je nog niet aan had gedacht om meer bekendheid en lezers te krijgen.

Deze bonussen krijg je er gratis bij:

Het SEO handboek (t.w.v. €57,-)

In dit 77-pagina dikke e-book leer je in 7 stappen alles over zoekmachineoptimalisatie (SEO). Na het implementeren van deze 7 stappen is je website goed geoptimaliseerd en zal deze steeds beter vindbaar zijn voor jouw doelgroep. Daarnaast weet je precies wat je bij elke blog moet doen om deze uitstekend SEO te optimaliseren voor Google.

MASTERCLASS | SEO anno 2024 & 9 stappen SEO strategie (t.w.v. €57,-)

In deze ruim 1,5 uur durende super waardevolle masterclass leer je alles over SEO anno 2024, de nieuwste ontwikkelingen in Google en AI, hoe SEO werkt en krijg je een 9 stappen SEO strategie voorgeschoteld. Een must voor elke ondernemer die goed vindbaar wil zijn én blijven in Google.

Video tutorial: Werken met Google Search Console (t.w.v. €45,-)

Google Search Console is een gratis tool die je koppelt aan je website. Hiermee kun je de prestaties van je website in Google meten en verbeteren. Een must-have tool voor elke ondernemer. In deze tutorial bestaat uit 8 video’s waarin je leert: hoe je GSC koppelt aan je website, hoe je de sitemap toevoegt, waar en hoe je de resultaten leest, hoe je je website kunt aanpassen naar aanleiding van de resultaten om deze te verbeteren en hoe je indexeringsproblemen oplost.

Videocursus: 5 Marketingstrategieën voor meer klanten, bereik en groei (t.w.v. €55,-)

Met bloggen en SEO krijg je meer bezoekers op je website, maar wat doe je met deze bezoekers? In deze cursus leer je aan de hand van 9 modules hoe je:

» De 10 hoofdregels voor een goed website design, om van je bezoekers ook daadwerkelijk klant te maken.

» Hoe je social media inzet en laat samenwerken met je website voor meer bereik en klanten.

» Wat e-mailmarketing is en hoe het werkt. Inclusief een uitleg video over ActiveCampaign, zodat je meteen aan de slag kunt.

» Wat affiliate marketing is, hoe het werkt en of het iets is voor jou.

» In je statistieken duiken.

Support (t.w.v. €150,-)

Onder elke module kun je vragen stellen. Je ziet ook de vragen van anderen en mijn antwoorden daarop. Zo sta je er niet alleen voor.

Kies je programma

De online cursus bloggen bied ik los aan, maar je kunt ook kiezen voor extra begeleiding. Hieronder vind je alle informatie over de 3 programma’s die ik aanbiedt. Kies op basis van wat jij nodig hebt en waar je behoefte aan hebt.

Online cursus SEO en bloggen

Online cursus SEO &
bloggen

Alle informatie, tips en handleidingen liggen voor je klaar in deze cursus: leer SEO en bloggen voor een betere vindbaarheid en doorlopend klanten uit je website


Op je eigen tempo te doen


Onbeperkte tijd toegang


Dit is wat je krijgt

De online cursus bloggen (€170,-)

Het SEO handboek (€57,-)

MASTERCLASS | SEO anno 2024 & 9 stappen SEO strategie (€57,-)

De video tutorial ‘Werken met Google Search Console’ (€45,-)

De video-cursus ‘5 Marketingstrategieën voor meer klanten, bereik en groei’ (€55,-)

Support (€150,-)

Totaal: €534,-
Nu voor €170,-

Hulp bij bloggen

Online cursus SEO & bloggen + feedback

Ideaal voor als je sneller resultaat wilt zien met bloggen, je sneller SEO en bloggen wilt leren en je zeker wilt weten dat je goed bezig bent


Uitgebreide feedback & tips op 3 blogs. Hierdoor voel je je zekerder, leer je veel extra’s en kun je direct zowel nieuwe als oude blogs gaan verbeteren


Krijg sneller meer klanten en inkomsten met bloggen


Dit is wat je krijgt

De online cursus bloggen (€170,-)

Persoonlijke feedback op 3 blogs (€250,-)

Het SEO handboek (€57,-)

MASTERCLASS | SEO anno 2024 & 9 stappen SEO strategie (€57,-)

De video tutorial ‘Werken met Google Search Console’ (€45,-)

De video-cursus ‘5 Marketingstrategieën voor meer klanten, bereik en groei’ (€55,-)

Support (€150,-)

Totaal: €784,-
Nu voor €237,-

Blog coaching

Online cursus SEO & bloggen + coaching

Na dit 1 op 1 traject staan je blog en SEO als een huis. En gaat je website je een hoger bereik, een betere vindbaarheid en meer klanten opleveren


Dit is wat je krijgt

Alles uit de Online cursus bloggen & feedback (€784,-)

1 Op 1 blog coaching (€1497,-), met daarin:


Intensieve 1 op 1 begeleiding (via Zoom)


Afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen


Inclusief begeleiding bij Google Analytics, Google Search Console, social media en e-mailmarketing in combinatie met bloggen


Duur: 3 maanden. Met follow-ups na 6 en 12 maanden, waarin we de marketingstrategieën en statistieken evalueren, en we kijken naar wat je kunt aanpassen om de resultaten te verbeteren

Totaal: €2281,-
Nu voor €1357,-

Jouw vragen beantwoord

Deze online cursus SEO & bloggen is een online cursus van 16 modules waarin je leert hoe je blogs schrijft waar je meer bezoekers, volgers en klanten uithaalt. Elke module bestaat uit informatie en opdrachten. Ook vind je e-books in de cursus met uitgebreide stappenplannen. Zoals het 80-pagina SEO-handboek. En 2 masterclasses van 1,5 uur, waarin je nóg meer leert over SEO, bloggen en klanten halen uit je website.

De cursus is volledig online en kun je in je eigen tempo volgen, op het moment waarop het jou uitkomt.

De online cursus SEO en bloggen is geschikt voor:

 • Ondernemers die willen leren hoe SEO toe te passen
 • Ondernemers die willen gaan bloggen voor hun bedrijf en daar klanten uit willen halen, maar niet weten hoe
 • Ondernemers die al bloggen voor hun bedrijf, maar daar geen of te weinig resultaat uithalen
 • Ondernemers die al bloggen, maar niet of te weinig gevonden worden op Google
 • Heb jij een duidelijk doel voor ogen: groot worden met je blog en/of onderneming?
 • Wil je een winstgevende website creëren?
 • Wil jij investeren in groei en (persoonlijke) ontwikkeling?
 • Schrijf je graag en wil je deze kwaliteit inzetten om je bedrijf of blog mee te laten groeien? (Er zijn immers ook andere manieren)
 • Wil en kun je tijd investeren om goed te leren bloggen en bloggen toe te passen om meer bezoekers, klanten en inkomsten te krijgen?
 • Ben je er klaar voor je bedrijf of blog te laten groeien en daar actief mee aan de slag te gaan?

Dan is het 1 op 1 traject voor jou bedoeld!

 • Je hebt tijdens het traject mij als vertrouwenspersoon waaraan je al je vragen kunt stellen en waar je je onzekerheden bij kwijt kunt.
 • Deze onzekerheden gaan we aanpakken en oplossen, zodat je met alle vertrouwen zelf kunt gaan bloggen met resultaat.
 • Door mijn actieve begeleiding leer je snel bloggen en hoef je niets zelf uit te zoeken: ik help je namelijk met alles en geef je stappenplannen en adviezen. Zodat je na het traject zelf aan de slag kunt.
 • Omdat het traject op jouw persoonlijke situatie en wensen is afgestemd leer je precies wat jij nodig hebt.
 • Met het blogplan dat we gaan maken én door de actieve begeleiding en hulp ga je snel resultaat zien.
 • Focus op blog en alles wat daarbij komt kijken, dus ook hoe je je blog via bijvoorbeeld social media promoot en hoe je e-mailmarketing inzet bij bloggen.

Ik zorg ervoor dat jij:

 • Blogs gaat schrijven waar je meer bezoekers, inkomsten en klanten uithaalt.
 • Je jezelf enorm zichtbaar gaat maken bij jouw doelgroep.
 • Dat jij je zelfverzekerd voelt als (zakelijk) blogger.
 • Weet hoe je met bloggen kunt bereiken wat jij voor ogen hebt.
 • Een goede vindbaarheid op Google krijgt.
 • Je e-books en online cursussen gaat verkopen door te bloggen.
 • Weet je wat je moet doen om je blogs meer onder de aandacht te brengen.
 • Snel resultaat gaat zien (bij consequent bloggen en actieve deelname aan het 1 op 1 traject).
 • Weet hoe je van je website een winstgevende marketingmachine maakt.

Deze cursus is niet geschikt voor ondernemers die al veel bezoekers, volgers en klanten uit hun blog halen en al goed op Google worden gevonden. Tenzij zij nóg meer eruit willen halen.

De online cursus

Je kunt de cursus op je eigen tempo volgen en als je weinig tijd hebt kun je bijvoorbeeld 1 module per week doen.

Daarnaast heb je levenslang toegang, dus je kunt er zo lang over doen als je wilt.

Het 1 op 1 traject

Het 1 op 1 traject is niet geschikt voor jou als je geen tijd kunt of wilt investeren. Je gaat alleen resultaat zien bij actieve deelname.

Je hebt onbeperkte tijd toegang, tot het moment dat ik ermee stop.

Ja, na betaling ontvang je direct een e-mail met je inloggegevens. Je kunt dus meteen beginnen.

Ja. Het bestellen gaat net zoals elk ander product dat je online bestelt. Je kunt betalen met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. Direct nadat je hebt betaald ontvang je een e-mail met de link naar de cursus en je inloggegevens. Je kunt je wachtwoord altijd veranderen door op MIJN ACCOUNT te klikken.

De cursus is zelf ook heel makkelijk te volgen. Je hoeft niks te downloaden of te installeren. Je hoeft alleen maar op de website in te loggen en dan kun je direct verder met de cursus. Het beste is om de cursus te volgen vanaf de computer.

Omdat ik in het buitenland woon hoef ik geen BTW te vragen aan buitenlandse klanten. Je hoeft dus geen BTW te betalen. De prijs die je ziet is de prijs die je betaalt.

Je kunt betalen met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.

Ja zeker, helemaal geen probleem. Ik woon zelf immers ook niet in Nederland. Het bestelproces werkt voor iedereen hetzelfde.

Omdat ik in Colombia woon is er een tijdsverschil met Nederland. In de winter is het in Colombia 6 uur vroeger, in de zomer 7 uur vroeger.

Je kunt mij bereiken via e-mail (info@sabineboogaard.nl) of via What’s App (+573044712450).

Door het tijdsverschil krijg je meestal niet direct antwoord op je vragen in de cursus of via e-mail. Maar wel binnen 24 a 28 uur.

Ja zeker dat kan. Stuur een bericht via de chat rechtsonder op deze pagina (kan ook als ik offline ben, volg de stappen en ik mail je zsm terug) of stuur een mail naar info@sabineboogaard.nl.